Welkom op de clubwebsite van Rotary Ambt Almelo

Rotaryclub Ambt-Almelo

rc ambt almelo

Onze rotaryclub is opgericht op 28 mei 1977 en omvat momenteel 45 leden. De bijeenkomsten zijn elke donderdagavond vanaf 17.30 uur op onderstaande locatie:

Locatie: September t/m Juni:
The Shamrock, Grotestraat 135, Almelo
(Parkeren: Stadserf 2 of 3) tel 0546 - 45 99 05

Locatie:  Juli t/m Augustus:
Liedenbaum, Tusveld 95, Bornerbroek, tel 074 - 3 841 322.


Contact:

Secretaris: Maud van Geel

m.vangeel@soweco.nl


Voorzitter: Sander Verschoor

Wasrag

Water & Sanitation Rotary Actiongroup:  

Zulk een basisbehoefte van de mens - iedereen bezoekt het toilet meerdere malen per dag. Toch is de invloed van matig (of geen) sanitaire voorzieningen, vooral op vrouwen, ingrijpend. Een op de drie vrouwen in de wereld lopen risico op ziekte, intimidatie en zelfs aanvallen omdat ze nergens veilig naar het  toilet kunnen gaan.

Een deel van  526 miljoen vrouwen hebben geen andere keus dan  in de open lucht naar het toilet te gaan.  Dit moet een onweerstaanbare uitdaging voor Rotarians zijn! De allereerste Rotary openbare dienst project ingesteld in Chicago in 1907 was de bouw van openbare toiletten (vaak coyly aangeduid als "het comfort stations" in die tijd!). 


Is uw club geïnteresseerd in een sanitatie project? Ga naar www.wasrag.org en klik op "projecten". Er zijn diverse (WASH in Scholen) projecten opgenomen die behoefte hebben aan ondersteuning.