waarom Rotary?

Play videowaarom Rotary

Omdat het leuk is om met gelijkgestemden uit je omgeving in contact te komen. Het is inspirerend om met mensen met totaal verschillende beroepen te spreken. Als het nodig is kun je terugvallen op je Rotaryclub. Samen zet je je in voor goede doelen en dat versterkt de onderlinge band weer. Wat je krijgt is fellowship, kameraadschap. Hoe mooi de sociale projecten ook zijn: elkaar ontmoeten, van elkaar horen, dat maakt een club waardevol.

De club wordt vanzelf een vriendenclub. Ook dat is een grote kwaliteit van Rotary. Bij hoogte- en dieptepunten in het leven zijn de leden present om mee te vieren, te gedenken en te troosten. Er ontstaat onderling vertrouwen en dat is weer de basis om samen mooie projecten te realiseren voor de maatschappij.

meer info...

geluk op 2 wielen

Play videokaraoke

Enige tijd geleden heeft het Nationaal Fonds Kinderhulp in deze spot aandacht gevraagd voor de bijna 400.000 kinderen in Nederland die in een situatie van armoede verkeren. Zij kunnen op veel fronten niet meedoen.

 

De zeven Nederlandse gouverneurs hebben het plan opgevat om zoveel mogelijk gebruikte fietsen in te gaan zamelen. Wellicht heeft u er nog een staan, of kent u in uw netwerk iemand. Als we dit landelijk kunnen trekken en per club minimaal 2  fietsen inzamelen, zouden we 1.000 fietsen aan instellingen voor jeugdzorg en andere maatschappelijke instellingen moeten kunnen overhandigen…

meer info...