Rotary Family Month

Play videoRotary Familymaand

Rotaract

Decembermaand is de familiemaand. Dat is logisch. Wij genieten van onze familie, dus ook van onze Rotaryfamilie, b.v. Rotaract.

Rotaract is een organisatie van serviceclubs voor jongeren tussen de 18 en de 30 jaar, werkend of studerend, die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. Enerzijds betekent dit dat goede doelen in binnen- en buitenland worden ondersteund. Vaak zijn deze doelen groepen mensen die het minder getroffen hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Anderzijds wordt er veel geleerd en ervaring opgedaan door het organiseren van projecten, het volgen van trainingen en workshops en door bedrijfsbezoeken of sprekers.
 
meer info...

samen voor de voedselbank

Play videosamen voor de voedselbank

In 2011 kwam de club Hoogeveen op het idee om op een zaterdag in december post te vatten bij alle supermarkten in Hoogeveen. Ditmaal gebeurde dat in het kader van een provinciebrede actie van RTV Drenthe. Op vijf plaatsen in de Drentse stad waren Rotarians van ’s morgens 9 tot ’s middag 4 uur in de weer om het winkelend publiek tot goedgeefsheid te verleiden. 


Bij de ingang van de supermarkten werden boodschappenlijstjes uitgereikt met daarop houdbare artikelen waar men de Voedselbank heel blij mee zou kunnen maken. In de winkel waren die uitgestald in kraampjes: van suiker tot scheermesjes, van thee tot tandenborstel. Natuurlijk waren ook andere artikelen welkom. Nadat de klant die spullen keurig aan de kassa had afgerekend, konden die in opvallende kratten worden gedeponeerd.

meer info...