• Van Oostermeent naar Gooimeer
  • Bungee-roeiers in actie
  • Stichting Boogh
  • Zusterclub Beachy Head
  • Rotary Autumn Rally
  • Rotary Roei Regatta
  • Sailability
  • Stichting Lifeline
  • Vissersmonument
Welkom bij de Rotaryclub Huizen Gooimeer !

Start werving dementievrienden

De Rotaryclub  Gooimeer in Huizen is op 21 december 2015 gestart met de wervingsactie voor dementievrienden. Mensen met dementie, woonachtig in woonzorgcentrum De Marke, maakten een gezellige rolstoel-wandeling met leden van de Rotaryclub naar de kerststal aan de Kombuis in Huizen. Het doel van onze Rotaryactie is om de komende 5 jaar 1000 dementievrienden in Huizen te werven. Dat zijn dus 200 dementievrienden per jaar. Deze mensen vragen we om minstens één keer per jaar  iets te doen voor iemand met dementie. Dat houdt in dat men zelf een actie onderneemt, door bijvoorbeeld eens een wandeling te maken met iemand met dementie die in Huizen in een zorginstelling woont. 

 

NU AL 50 DEMENTIEVRIENDEN !

dementievrienden_kerststal

Binnen enkele dagen na de start van de wervingsactie hadden zich al tientallen mensen als dementievriend opgegeven. Rotary Gooimeer in Huizen gebruikt zelf vooral de gedrukte kaartjes, waarop belangstellenden zich in het rechtstreekse contact met leden van de Rotaryclub kunnen aanmelden als dementievriend.

Men kan  zich ook rechtstreeks als dementievriend (of 'supporter') melden via de website van de dementiewerkgroep in Huizen: 
www.dementievriendelijkhuizen.nl

B&W Huizen dementievriend

B&W Huizen dementievriend

Ook  het voltallige College van B&W van Huizen heeft door ondertekening van de kaart zich aangemeld als Dementievriend. De burgemeester en wethouders willen zo meehelpen dementerende mensen uit hun isolement te halen. Want als je begint met dementeren ga je merken dat je dingen, die vroeger vanzelfsprekend waren, niet meer kunt. Dan trek je je makkelijk terug, maar dat is juist waar de Aktie Wordt Dementievriend om draait. De Rotaryclub Gooimeer heeft ook een eigen FACEBOOK pagina, waarop actuele informatie te vinden is over de activiteiten van de club, uiteraard met veel veel foto's.


https://www.facebook.com/Rotary-Huizen-Gooimeer-787064478106211/

ROTARYCLUB GOOIMEER ZOEKT 1000 DEMENTIEVRIENDEN IN HUIZEN