• Van Oostermeent naar Gooimeer
  • Bungee-roeiers in actie
  • Stichting Boogh
  • Zusterclub Beachy Head
  • Rotary Autumn Rally
  • Rotary Roei Regatta
  • Sailability
  • Stichting Lifeline
  • Vissersmonument
Welkom bij de Rotaryclub Huizen Gooimeer !

Nieuwe clubnaam Huizen Gooimeer

Bijna 30 jaar na de oprichting gaat de Rotaryclub Huizen Oostermeent van naam veranderen. Vanaf 2 juli is de nieuwe naam HUIZEN GOOIMEER. Het schildje met de nieuwe naam hangt sinds die dag op de gevel van het restaurant De Haven van Huizen, waar de clubleden wekelijks bijeenkomen. 

Bij de oprichting in maart 1985 - als tweede club in Huizen door de bestaande Rotaryclub - was gekozen voor de naam Oostermeent, omdat de gemeente een grote uitbreiding onderging met deze nieuwe wijk en veel van de eerste leden uit dit gebied kwamen. 

Wat toen passend was in verband met de gemeentelijke ontwikkeling, speelt nu veel minder. Daarom besloot de club dit jaar een naam te zoeken die meer recht doet aan de diversiteit van de club en niet zo strak gekoppeld is aan een bestaande wijk. 

Het werd Huizen gooimeer, Huizen, omdat de binding met Huizen en de bestaande club van die naam blijft en Gooimeer, omdat de club zich sterk verwant voelt aan de haven en het water.

PIJLTJESDAGEN GROOT SUCCES

pijltjesgooien_2015

De Pijltjesdagen van de Rotaryclub Huizen Gooimeer zijn een groot succes geworden. De Rotarians hebben voor lokale goede doelen, waaronder de reparatie van de Huizer botter HZ 108 en de Stichting LifeLine, bijna 1400 euro opgehaald. Op 19 juni bij het Huizer Vis Festijn en op 20 juni tijdens de Open Botterdag konden pijltjes worden geworpen op een oude kaart van de Zuiderzee. Op de grote kaart bij de Botterwerf in het Nautisch Kwartier van Huizen waren stickers geplakt met nummers die correspondeerden met mooie prijzen. Restaurants in "t Gooi en rond de voormalige Zuiderzee hadden tientallen dinerbonnen beschikbaar gesteld voor de winnaars. Behalve culinaire prijzen konden pijltjesgooiers ook professionele sportkleding winnen, racedagen op Zandvoort, stukken Old Amsterdam en Kaapse wijnen winnen. De Stichting Huizer Botters is de club zeer erkentelijk voor de bijdrage aan het herstel van de "Janus Kok." De Rotaryclub dankt alle gulle sponsors die met hun fraaie prijzen in hoge mate hebben bijgedragen aan het succes van de pijltjesactie.

Rotary App voor iPhone & Android

Rotary App

Leuke tool voor Rotarians beschikbaar Voor zowel iPhone als Android is een App beschikbaar die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld snel bij je clubinformatie te komen. Deze link geeft u meer informatie: http://www.rotary.nl/official_app/

Rotary App