• Fundrainings project 'verkoop eigen Oude Kaas'
  • dit wordt de 'oude kaas'
  • debat 12 feb. interessant
  • discussie
  • panel 12 feb.
  • DisCon 2016 op Neeltje Jans Zeeland
  • visitekaartje-discon2016bb.jpg
  • RC Walcheren 35 jaar jong!
  • presentatie 26 oktober
Webmaster e-mail: christine@barnhard.nl

KAASPROJECT VAN START

Lekkere Schellach kaas

Kiwani's en Rotary Club Walcheren starten Kaasproject

Op vrijdag 15 april zij zeven Walcherse Kiwani's en vijf leden van de Rotary Club Walcheren kazen gaan maken. Onder leiding van Els en Robbie Mesu van de kaasboerderij Schellach zijn 28 kazen gemaakt van 12 en 10 kilo. Deze worden op de plank gelegd en bewaard en bewaard totdat ze heerlijk oud zijn geworden. Het was even hard werken van 10.00 - 13.15 uur maar het resultaat ziet er goed uit!
Op de de DisCon 2016 kunnen de gasten opties nemen op zo'n nog rijpende kaas!
En dit allemaal om een heerlijke kaas later thuis op te peuzelen met familie en vrienden. Maar ook om bij te dragen aan het goede doel van RC Middelburg, een ontbijtproject op de Walcherse scholen 'Een Gezonde Start.'

Lees meer

Rotary Club Walcheren

welkom bij RC Walcheren

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

Dit jaar bestaat de Rotary Club Walcheren 35 jaar. Met ruim veertig leden, mannen en vrouwen met verschillende beroepen, komen wij wekelijks bij elkaar. Samen eten en bijpraten over elkaars werk bijvoorbeeld. Luisteren naar interessante sprekers of deelnemen aan bedrijfsbezoeken. Dit kweekt een vriendschap onderling. Samen willen de leden service bieden aan de samenleving, dichtbij en ver weg.

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden. Wilt u meer weten over Rotary? Klik dan boven op Wat is Rotary’


Rotary Club Walcheren: 

Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer: 52673278,  Bank: RABO IBAN:  NL20RABO0134221990

Penningmeester: Jan de Regt, e-mail: jsderegt@zeelandnet.nl, tel: 06-53419595

Adres: Vlaamse Gaai 1, 4356 RA Oostkapelle
Voorzitter: Paul Peters, tel: 0613398345

film shelterbox

DisCon 2016

Districtsconferentie 2016 ‘Als eten je lief is..’

Op 21 mei 2016 organiseert RC Walcheren de DisCon op Neeltje Jans. Het Thema Voedselzekerheid past bij Zeeland met zijn diversiteit aan voedselproducenten. ’s Morgens komt Rotary over het voetlicht gevolgd door spreker drs. Fred van Heyningen, directeur food en agri. Internationaal bij de Rabobank.


’s Middags is er een keuze uit interessante bezoeken aan bedrijven. Er is nog plaats voor de excursie Akkerbouw, Bio-Based, melkhouderij en kaasmakerij. De excursies visserij en fruitteelt zijn volgeboekt. Waar de ‘trek’ ook naar uit mag gaan de oesters, mossels, kaas en wijn staan op het programma. Daarnaast interessante innovatieve projecten met zeewier en energie. Meld u en uw partner, familieleden en vrienden aan voor 1 mei 2016.


U kunt het programma lezen door op DisCon 2016 te klikken bovenaan de pagina.

Aanmelden kan ook hieronder.

Aanmelden