• 213 geinteresseerde gasten
  • Frits en Tineke Stavast
  • Kaasproject Kiwanis-RC Walcheren
  • dit wordt de 'oude kaas'
  • debat 12 feb. interessant
  • discussie
  • panel 12 feb.
  • RC Walcheren 35 jaar jong!
  • presentatie 26 oktober
Webmaster e-mail: christine@barnhard.nl

KAASPROJECT VAN START

Lekkere Schellach kaas

Kiwani's en Rotary Club Walcheren starten Kaasproject

Op vrijdag 15 april zij zeven Walcherse Kiwani's en vijf leden van de Rotary Club Walcheren kazen gaan maken. Onder leiding van Els en Robbie Mesu van de kaasboerderij Schellach zijn 28 kazen gemaakt van 12 en 10 kilo. Deze worden op de plank gelegd en bewaard en bewaard totdat ze heerlijk oud zijn geworden. Het was even hard werken van 10.00 - 13.15 uur maar het resultaat ziet er goed uit!
Op de de DisCon 2016 kunnen de gasten opties nemen op zo'n nog rijpende kaas!
En dit allemaal om een heerlijke kaas later thuis op te peuzelen met familie en vrienden. Maar ook om bij te dragen aan het goede doel van RC Middelburg, een ontbijtproject op de Walcherse scholen 'Een Gezonde Start.'

Lees meer

Rotary Club Walcheren

welkom bij RC Walcheren

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

Dit jaar bestaat de Rotary Club Walcheren 35 jaar. Met ruim veertig leden, mannen en vrouwen met verschillende beroepen, komen wij wekelijks bij elkaar. Samen eten en bijpraten over elkaars werk bijvoorbeeld. Luisteren naar interessante sprekers of deelnemen aan bedrijfsbezoeken. Dit kweekt een vriendschap onderling. Samen willen de leden service bieden aan de samenleving, dichtbij en ver weg.

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden. Wilt u meer weten over Rotary? Klik dan boven op Wat is Rotary’


Rotary Club Walcheren: 

Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer: 52673278,  Bank: RABO IBAN:  NL20RABO0134221990

Penningmeester: Jan de Regt, e-mail: jsderegt@zeelandnet.nl, tel: 06-53419595

Adres: Vlaamse Gaai 1, 4356 RA Oostkapelle
Voorzitter: Paul Peters, tel: 0613398345

film shelterbox

DisCon 2016

Presentator Bert van Leerdam geweldig!

De 213 deelnemers van de jaarlijkse Rotary District Conferentie gehouden op 21 mei op Delta Themapark Neeltje Jans hebben een bijzondere dag gehad. Burgemeester Rob van der Zwaag (Veere) was ook aanwezig en voormalig directeur Food&Agri van de Rabobank leidde het thema ‘Voedselzekerheid: als eten je lief is’ in. Bert van Leerdam,  lid van de organiserende RC Walcheren, praatte en interviewde het programma aan elkaar. Nederland behoort bij de wereldtop als het gaat over efficiënte en innovatieve voedselproductie. De kennis hiervan zorgt voor een maximale opbrengst en behoudt van het milieu. Een land zoals Japan, qua grootte en inwonersdichtheid vergelijkbaar met Nederland, produceert veel minder voedsel op eenzelfde oppervlakte. Zij laten zich graag zoals vele andere voedselproducerende landen door Nederland adviseren. Hier ligt een nog sterker te promoten markt voor ‘onze’ innovatieve bedrijven.Verdeeld over vijf groepen bezochten de deelnemers diverse bedrijven in Zeeland op het gebied van Akkerbouw, Visserij, Fruitteelt, Melkveehouderij en Biobased ‘Innovatieve tuinen’ Een interessante dag voor alle deelnemers waar voedsel producerende bedrijven en hun hoogstaande kennis  in ‘Zee en Land’ goed belicht zijn.

meer foto's