• Rotary International Jaarthema
  • Shelterbox Walk 13 km route
  • Rotarians op Traningscentrum Rithem
  • SHELTERBOX WALK
  • Weer schoon drinkwater, Bedankt!
  • Internationale projecten
  • DisCon 2016
  • Overdracht voorzittersschap
  • Voorzitter Paul trekt de kar 12 maanden lang
Webmaster e-mail: christine@barnhard.nl

INSCHRIJVEN SHELTERBOX WALK

Inschrijven

Inschrijven kan tot 25 september via deze website

Zaterdag 26 september wordt een bijzondere veelzijdige dag. Mis deze niet!


Iedereen kan zich inschrijven voor de SHELTERBOX WALK. Goede wandelaars die zich warm willen lopen voor de Kustmarathon gaan natuurlijk voor de 13 kilometer.  De route van 3 kilometer geeft ruimte om langer stil te staan bij het cultureel-historische erfgoed van Walcheren! Het doel is voor iedereen gelijk... een bijdrage leveren aan mensen in noodgebieden. Een shelterbox  kost € 750,-- incl. transport en bevat een tijdelijk onderdak (tent) met pannen, dekens, waterfilter, kooktoestel etc. Bekijk de video/film om te zien hoe de Rotary Organisatie 'Shelterbox' wereldwijd helpt: klik op 'film shelterbox' onderaan op de kolom hiernaast.  

Inschrijven

Rotary Club Walcheren

welkom bij RC Walcheren

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

 

Dit jaar bestaat de Rotary Club Walcheren 35 jaar. Met ruim veertig leden, mannen en vrouwen met verschillende beroepen, komen wij wekelijks bij elkaar.

Samen eten en bijpraten over elkaars werk bijvoorbeeld. Luisteren naar interessante sprekers of deelnemen aan bedrijfsbezoeken. Dit kweekt een vriendschap onderling. Samen willen de leden service bieden aan de samenleving, dichtbij en verweg. Dit keer gaan wij proberen enkele shelterboxen ‘bijeen te laten wandelen.’ ‘Shelterbox’ is een geweldig goed werkende organisatie.

 

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden.

Wilt u meer weten over Rotary? Klik dan boven op Wat is Rotary’

film shelterbox

Details Shelterbox Walk

Shelterbox 'onderdak' in natuurrampgebied

Culturele wandeltocht door landerijen buitenplaatsen en duinen Oostkapelle

SHELTERBOX WALK

Op zaterdag 26 september organiseert Rotary Club Walcheren een wandeltocht rond Oostkapelle. De start is op de camping de Pekelinge, Landmetersweg 1, 4356 RE Oostkapelle vanaf 10.30 uur. De tochten zijn 3 of 13 kilometer lang. De tocht gaat langs onbekende paden door het agrarische gebied en door het bos- en duingebied van Oostkapelle. De wandeltocht sluit aan bij de ‘Erfgoeddag in het landschap’ van de stichtingen Het Zeeuwse Landschap, Landschapsbeheer- en Cultureel Erfgoed Zeeland. Zo passeren deelnemers leuke informatie stands, demonstraties van het Zeeuwse Trekpaard en streektalen en dracht.  Bij Overduin staat de shelterbox tent opgesteld. Er is een ludieke veiling en vanaf 18.00 kunnen liefhebbers blijven voor een BBQ (€ 17,50 pp) Deelname aan de wandeltocht kost € 15,- pp en de  opbrengst gaat naar Stichting ‘Shelterbox’ voor (tent)onderdak van mensen in natuur rampgebieden.

info Erfgoeddag