© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

flip-poort-phf.docx

Flip Poort en Gudo Cools

 

Welverdiende ‘Paul Harris Fellow’ onderscheiding

Tekst en Foto’s Pr Rotary Alphen | 9-07-2021

Een bijzonder moment tijdens de clubbijeenkomst afgelopen dinsdag de 6e juli van Rotaryclub Alphen. Flip Poort kreeg de Paul Harris Fellow door voorzitter Gudo Cools opgespeld. Een hoge onderscheiding vernoemd naar de oprichter van Rotary. De onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Rotary en/of de gemeenschap.

Flip is ondertussen alweer ruim 20 jaar enthousiast lid van Rotaryclub Alphen. Naast een veelheid van taken binnen de eigen club (je zou hem het ‘oliemannetje’ van de club kunnen noemen…), heeft Flip zich jarenlang ingezet voor acties als ‘Duckrace’, ‘SantaRun’ en bijvoorbeeld het ‘Oranjeontbijt voor nieuwe Alphenaren’.

Met vasthoudendheid en doorzettingsvermogen heeft Flip meegewerkt aan fundraisingsprojecten. En niet voor niks; vanuit financieel oogpunt bekeken heeft hij er mede voor gezorgd dat er veel geld werd opgehaald voor diverse goede doelen. 

Service above self

Flip is een Rotarian in hart en nieren; vrolijk en zeer betrokken. De Rotary slogan ‘Service above self’ gaat in zijn geval zeker op. Hij gaf na het opspelden van de oorkonde aan te hopen nog jarenlang lid te zijn van Rotaryclub Alphen!