Golfkampioenschap 2013/2014 Rotaryclub Amersfoort-Regio

Golfkampioenschap2013/2014  Rotaryclub Amersfoort-Regio

Inschrijven doe je door je vóór 20 september op te geven bij Peter van Zelst (vanzelst@euronet.nl of 06-53247775 of persoonlijk op een volgende clubavond). Geef ook je homecourse door en je handicap.
De kosten voor deelname bedragen € 50 die zullen worden aangewend voor een lokaal goed doel.

 

Programma reis naar Ghana, 24 mei t/m 2 juni 2013

Programma reis naar Ghana, 24 mei t/m 2 juni 2013

Officiële overdracht van achttien My-Book-Buddyboekenkasten aan enkele scholen in Ghana.
De delegatie bestaat uit Cathy Spierenburg van de Stichting My Book Buddy, tevens lid van de RC Amersfoort-Stad, met vanuit onze club Richard van Berkel, Bernard van Schaik en Ton Voortman.

 

Aspergefestival Leusderweg 2013

Aspergefestival Leusderweg 2013

Jaarlijks organiseert de Rotaryclub Amersfoort-Regio, in samenwerking met de winkeliers van de Leusderweg in Amersfoort, een aspergeverkoop voor een lokaal goed doel. De opbrengst van deze actie is dit jaar bestemd voor de vervanging en uitbreiding van de bestrating van het buitenterras van Verpleeghuis De Lichtenberg.
Voor deze actie is een mooi aspergepakket samengesteld met asperges, slagersachterham, een fles witte wijn en biologische eieren. Naast het aspergepakket bieden wij ook aspergequiches aan. Als klap op de vuurpijl hebben we iets heel bijzonders voor u, speciaal voor ons ontwikkeld door Maison Pierre: aspergebonbons. De primeur is op 18 mei.

 

18 en 25 mei 2013: Aspergefestival Leusderweg 2013

18 en 25 mei 2013: Aspergefestival Leusderweg 2013

Na het overweldigende succes van voorgaande jaren organiseert Rotaryclub Amersfoort-Regio ook dit jaar weer in samenwerking met enkele winkeliers van de Leusderweg het jaarlijks terugkerende Aspergefestival Leusderweg waarvan de opbrengst bestemd is voor een lokaal goed doel. Dit jaar zal het Aspergefestival Leusderweg plaatsvinden op zaterdag 18 mei (de dag voor Pinksteren) en op 25 mei (de zaterdag daarop volgend).

 

20 april 2013: Wijn voor Water Voorjaar 2013

20 april 2013: Wijn voor Water Voorjaar 2013

Het is ons een genoegen om u uit te nodigen voor onze wijnproeverij “Wijn voor Water” op zaterdag 20 april 2013. Deze vindt plaats van 16:00 tot 18:00 uur bij Geurtsen Wijnimport aan de Nijverheidsweg Noord 62 te Amersfoort.
Op zaterdag 20 april staan er een aantal speciaal geselecteerde wijnen voor u klaar. Ook worden er bijpassende spijzen geserveerd.

Goed doel
Wij organiseren deze wijnproeverij in het kader van onze fundraisingsactiviteiten. Deze actie staat dit jaar in het kader van een project van Future Hope.

 

11 maart 2013: Vijf-Eurodiner

11 maart 2013: Vijf-Eurodiner

Jaarlijks koken leden van onze club voor ’t goede doel. De inkoopkosten van een volwaardige driegangen maaltijd mogen niet meer dan vijf euro bedragen. Leden nemen minimaal één introducé mee voor een gezellige en culinair hoogwaardige avond. Aan het einde van de avond bepaalt eenieder wat ’t hem of haar waard is geweest. De opbrengst komt ten goede aan het door onze club uitgekozen goede doel.
Ook dit jaar komt er een 5-Eurodiner en wel op 11 maart in De Proeverij, Leusderweg 58-60 Amersfoort.

 

Opknappen van het buitenterras van Verpleeghuis De Lichtenberg

Opknappen van het buitenterras van Verpleeghuis De Lichtenberg

Verpleeghuis De Lichtenberg
De opbrengst van het Aspergefestival Leusderweg wordt gebruikt voor het vervangen van de bestrating van het buitenterras van Verpleeghuis De Lichtenberg. De nu aanwezige, ongeschikte bestrating en beplanting worden daarop voorafgaand door leden van Rotaryclub Amersfoort-Regio verwijderd.

 

10 december 2012 Diner voor alleenstaande ouderen in Restaurant van De Flint

10 december 2012 Diner voor alleenstaande ouderen in Restaurant van De Flint

Rotaryclub Amersfoort-Regio organiseerde op 10 december 2012 een diner voor alleenstaande ouderen in Amersfoort. Doelgroep voor het diner waren ouderen die niet in een verzorgings- dan wel verpleeghuis wonen en geen of weinig contact onderhouden of bezoek ontvangen van familie of vrienden. Het ging om vijfentwintig personen. In live muziek was voorzien in de vorm van een strijkje en een koor.

Voor het diner heeft Robert Pols op maandag 10 december zijn restaurant en keukens in De Flint aan de Coninckstraat 60 beschikbaar gesteld. Dus over faciliteiten en materialen hoefden we ons geen zorgen te maken.

 

Kerstlichtjes voor Water 2012

Kerstlichtjes voor Water 2012

Net als vorig jaar plaatst Rotaryclub Amersfoort-Regio een hoge Kerstboom waarin héél veel Kerstlichtjes branden.

Wij doen dit om geld op te halen voor een waterproject in Kolkata (Calcutta). Het gaat om de aanleg van een watervoorziening voor de Future-Hope-school voor straatkinderen in Kolkata. De Future Hope school is uitgegroeid tot een succesvolle en gerespecteerde basis- en middelbare school met meer dan 230 leerlingen, geleid door schoolhoofd Paul Carling. Meerdere leerlingen hebben inmiddels eindexamen gedaan en hebben een baan of zijn doorgestroomd naar hogere opleidingen en zelfs de universiteit. Naast de inwonende kinderen komen ook kinderen uit de lokale sloppenwijken naar de Future-Hope-school. Zo biedt Future Hope ook deze kinderen kansen die ze anders niet gehad hadden. En wij kunnen daar met uw hulp via de essentiële watervoorziening aan bijdragen!

 

Het Future Hope Rajarhat Project

Het Future Hope Rajarhat Project

De contouren van ons waterproject met Future Hope: watervoorziening voor school en sportfaciliteiten in Rajarhat, bij Kolkata, India.
Future Hope heeft tien jaar geleden ver buiten Kolkata land aangekocht in Rajarhat. Inmiddels is Kolkata naar de locatie toegegroeid en binnenkort ligt het in een buitenwijk van de stad, ontsloten door metro's, bussen en snelwegen. Daar wil Future Hope een school en sportfaciliteiten voor de straatkinderen realiseren waarvan Rotaryclub Amersfoort-Regio een deel van de watervoorziening als zijn waterproject heeft geadopteerd.

 

Wijn voor Water - Najaar 2012

Uitnodiging - Wijn voor Water - 10 November 2012

Op 10 november 2012 van 16:00 tot en met 18:00 vond onze traditionele najaarswijnproeverij plaats. Wederom hebben wij Bastiaan Geurtsen bereid gevonden vele pareltjes uit zijn kelders tegen bodemprijzen aan te bieden, met als enig doel om zoveel mogelijk “Wijn voor Water” aan de man te kunnen brengen.
Dit jaar gaat van iedere fles € 2,42 naar het goede doel.Dat goede doel is nu ons project “Water voor het Future-Hopeproject Rajarhat bij Kolkata, India”.
Zoals ieder jaar stond Bastiaan ook nu weer borg voor een prima ambiance waarin de aangeboden wijnen uitgebreid konden worden geproefd en ook nu waren introducees weer van harte welkom!
Hoewel de proeverij, met heerlijke hapjes, achter de rug is, zijn de wijnen nog gewoon te bestellen. Bijgaand treffen jullie een omschrijving van de wijnen die in deze proeverij konden worden geproefd. Overigens kunnen naast deze wijnen ook wijnen van vorige proeverijen worden besteld.
Je kunt de wijn ook via bijgaand formulier bestellen.