Amersfoort Nu, 4 juni 2014: Opbrengst Rotary-actie

Amersfoort Nu, 4 juni 2014: Opbrengst Rotary-actie

Op twee achtereenvolgende zaterdagen in mei verkochten de leden van Rotaryclub
Amersfoort-Regio vanuit twee marktstalletjes op de Leusderweg aspergepakketten voor het
Jeugd EHBO Event van de Stichting JEE. Er is in totaal 3.240 Euro opgehaald. Inmiddels is er door terugstorting van de ten onrechte geheven legeskosten daar bovenop 75 Euro extra aan resultaat geboekt.

 

De Stad Amersfoort, 31 mei 2014: Aspergefestival Leusderweg brengt ruim 3000 euro op voor Jeugd EHBO

De Stad Amersfoort 31 mei 2014 Aspergefestival Leusderweg brengt ruim 3000 euro op voor Jeugd EHBO

Op twee achtereenvolgende zaterdagen in mei verkochten de leden van Rotaryclub Amersfoort-Regio vanuit twee marktstalletjes aspergepakketten voor een lokaal goed doel. Dit jaar is dat het Jeugd EHBO Event van de Stichting JEE, een stichting die tot doel heeft de jeugd belangrijke informatie mee te geven over EHBO zodat in gevallen van nood daadwerkelijk kan worden opgetreden.
Hoewel het weer niet echt meewerkte was het batig saldo maar liefst € 3.240,-; dit bedrag komt geheel ten goede aan het Jeugd EHBO Event dat in de tweede helft van dit jaar in Dierenpark Amersfoort wordt gehouden. Inmiddels is daar door terugstorting van de ten onrechte geheven legeskosten €75 aan resultaat bijgekomen.
De organisatie van Rotaryclub Amersfoort-Regio dankt alle medewerkers en sponsors, waarbij onze speciale dank uitgaat naar de sponsor-leveranciers van de Leusderweg: Lucky's Groentehal, Keurslagerij Rudolf Blom, Wijnkoperij Henri Bloem, de Kaasspecialist en Maison Pierre.

 

Vijf-Eurodiner brengt €2400 op

Vijf-Eurodiner brengt €2400 op

Het Vijf-Eurodiner werd voor de zevende keer georganiseerd door Rotaryclub Amersfoort-Regio en net als altijd in ‘De Proeverij’ aan de Utrechtseweg.
Het doel dit jaar was ‘Jeugd-EHBO’. Oprichtster Lucienne Buiskool was zelf ook aanwezig, samen met 54 andere deelnemers. Het werd weer een oergezellige avond die ruim € 2.400,- netto opbracht.

 

Future hope, Rowland Road, Kolkata in use 1

Future hope, Rowland Road, Kolkata in use 1

"Onze" binnenplaats in gebruik... De kinderen hebben een speelmat gekregen die ook in de moessontijd te gebruiken is en zijn verlost van de de muggen die in het stilstaande water hun broedplaats vonden.

 

Vierde Aspergefestival Leusderweg succesvol verlopen

Vierde Aspergefestival Leusderweg succesvol verlopen

We kunnen ondanks moeilijke weersomstandigheden terugkijken op een geslaagde actie. Dankzij de voortreffelijke samenwerking met de deelnemende lokale winkeliers en de brede inzet van de Rotaryleden en heel wat van hun partners kon ondanks het tegenwerkende weer een prachtig resultaat behaald worden op gezellige bak- en verkoopdagen. De omzet was ruim € 8.600 waarmee het achter bleef bij vorig jaar (€ 9.500). Toch zijn we erg trots op het nettoresultaat van € 3.315 (tegen vorig jaar ruim € 3.500). Dit bedrag komt ten goede aan het Jeugd EHBO Doe je zo! Event (JEE) van de stichting JEE te houden in Dierenpark Amersfoort.

 

Monsoon Tiger May 2014

Monsoon Tiger May 2014

De nieuwe uitgave van Tigerrrr... met op pagina 4 ons project!
En het ontroerende verhaal van een veertienjarige jongen die na zes jaar zijn familie terugvindt na als achtjarige door Future Hope te zijn opgevangen en opgeleid.

 

MyBookBuddy-reis Ghana

MyBookBuddy-reis Ghana

Van 29 maart tot 8 april 2014 vindt de MyBookBuddy-reis naar Ghana plaats van een delegatie van Rotaryclub Amersfoort-Regio en Rotaryclub Erwitte-Hellweg.

 

12 december 2013: Symbolische ontsteking kerstlichtjes

12 december 2013: Symbolische ontsteking kerstlichtjes

Op 12 december 2013 om 19:00 was de start van de jaarlijkse kerstlichtjesactie van Rotaryclub Amersfoort-Regio op de Varkensmarkt waar een koor van Het Nieuwe Eemland een aantal kerstliederen zong.
Aansluitend ontstaken de aanwezige jonge kinderen de lichtjes in de boom symbolisch door het onder grote belangstelling ontsteken van kerststerretjes.

 

Spontane kerstcadeautjesactie slaat aan!

Spontane kerstcadeautjesactie slaat aan!

De door Julie en Jeroen Koevermans geïnitieerde kerstactie slaat aan! Het gaat om het inzamelen van overbodige nette spullen en het via de speelgoedbank of de voedselbank (in overleg met deze desbetreffende organisaties) aanbieden daarvan als kerstcadeau voor Amersfoortse gezinnen die rondom de armoedegrens leven.
Er zijn al veel spullen binnen, maar er kan nog veel meer bij!

 

Report on My Book Buddy

Report on My Book Buddy

Een verslag over My Book Buddy van Broeder Hypolite, het nieuwe schoolhoofd van de Charles Llwanga school uit Zebilla. De St. Charles Llwanga school hebben we de afgelopen jaren als club volledig gerenoveerd. In 2012 hebben we de lokalen geopend.