14 juni 2017: Rotaryloop Wandelen voor Water 2017

14 juni 2017: Rotaryloop Wandelen voor Water 2017

Woensdag 14 juni 2017 heeft Rotaryclub Amersfoort-Regio met de andere Rotaryclubs uit Amersfoort meegelopen met de Avondvierdaagse in Vathorst. Samen met basisschool Kon-Tiki hebben de Rotaryclubs uit Amersfoort ruim 10 km gelopen voor het goede doel Wandelen voor Water.

 

GGZ: Beweegtuin Zon & Schild feestelijk geopend

GGZ: Beweegtuin Zon & Schild feestelijk geopend

Op vrijdagmiddag 9 juni 2017 werd in het bijzijn van cliënten, medewerkers en sponsoren de beweegtuin op de locatie Zon & Schild feestelijk geopend. Na een paar korte toespraakjes en aftellen van 10 naar 0, werden de toestellen in gebruik genomen.

 

9 juni 2017: Officiële opening Beweegtuin Zon & Schild

9 juni 2017: Officiële opening Beweegtuin Zon & Schild

Vrijdagmiddag 9 juni om ongeveer 15.00 uur werd de Beweegtuin van Zon & Schild officieel in gebruik genomen. Kees van de Vendel (vergezeld door zijn dochter Imke) en Peter van Zelst waren daarbij aanwezig als vertegenwoordigers van Rotaryclub Amersfoort-Regio. Zij verzorgde het graven de fundering en het storten van de beton en nam daarvan ook de kosten voor haar rekening.
RC Amersfoort-Regio werd hartelijk bedankt voor de uitgevoerde werkzaamheden en de geldelijke bijdrage.

 

Rotaryclub Amersfoort-Regio rouwt om Wim van Oosterum

Rotaryclub Amersfoort-Regio rouwt om Wim van Oosterum

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden op 78-jarige leeftijd van onze dierbare vriend en charterlid van onze Rotaryclub W.F. (Wim) van Oosterum. Wim was in 1980 een van de oprichters van de club en vervulde diverse functies, waaronder het voorzitterschap in 1994-1995. Hij was een trouwe bezoeker van onze clubbijeenkomsten en had daar op zijn karakteristieke wijze een kritische, maar opbouwende inbreng. Wij verliezen In hem een markant en gerespecteerd lid van onze club.

 

17 mei 2017: Eerste opbrengst Wandelen voor Water 2017 binnen

17 mei 2017: Eerste  opbrengst Wandelen voor Water 2017 binnen

De Rooms Katholieke Basisschool De Kinderhof bracht door mee te lopen met de Avondvierdaagse € 2.867,65 bijeen voor schoon drinkwater en sanitair op basisscholen in Oeganda, Kenia en Tanzania. Zij overhandigden dat in de vorm van een cheque aan Roel Linn van Rotaryclub Amersfoort-Regio en Bertine de Boode van Rotaryclub Amersfoort.
De opbrengst voor dit goede doel inclusief de overheidsbijdrage van 80% is dus maar liefst € 5.161,77!

 

15 mei 2017: Zevende Aspergefestival Leusderweg succesvol verlopen

15 mei 2017: Zevende Aspergefestival Leusderweg succesvol verlopen

Na het overweldigende succes van voorgaande jaren organiseerde Rotaryclub Amersfoort-Regio ook dit jaar weer in samenwerking met enkele winkeliers van de Leusderweg het jaarlijks terugkerende Aspergefestival Leusderweg waarvan de opbrengst nu bestemd was voor de Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort. Dit jaar vond het Aspergefestival Leusderweg plaats op de zaterdagen 6 en 13 mei. Het nettoresultaat van deze actie is bijna € 2.100.
Rotaryclub Amersfoort-Regio is blij dit goede doel te kunnen steunen en dankt eenieder die dit succes mogelijk maakte voor zijn of haar inzet!

 

10 mei 2017 Amersfoort Nu: Kookactie Rotary spekt fonds Burgerweeshuis

10 mei 2017 Amersfoort Nu: Kookactie Rotary spekt fonds Burgerweeshuis

Rotaryclub Amersfoort-Regio is al langere tijd betrokken bij de vakantieactie van het Burgerweeshuis. Zo rijden Rotarians `taxidiensten' naar de vakantieparken omdat een treinkaartje voor de meeste gezinnen te duur is. Om de vakanties ook in financiële zin mogelijk te maken, is de opbrengst van het jaarlijkse 'Vijf-Eurodiner' bestemd voor dit
doel.

 

8 april 2017: Opbrengst Wijnactie voorjaar 2017

8 april 2017: Opbrengst Wijnactie voorjaar 2017

Op zaterdag 8 april 2017 heeft Rotaryclub Amersfoort-Regio een goedverzorgde wijnproeverij gehouden bij Klooser aan de Stadsring 69 te Amersfoort met wijnen van Geurtsen Wijnimport.
De gezellige sfeer en de mooie wijnen brachten deze proeverij tot een afname van 486 flessen à € 2,42, totaal dus € 1.176,12 voor het goede doel, wat met de multiplier van 1,8 goed is voor een opbrengst van ruim € 2.117 voor deze fundraisingsactie.

 

Beweegtuin Zon & Schild bijna gereed

Beweegtuin Zon & Schild bijna gereed

Rotaryclub Amersfoort-Regio stak op zaterdag 18 maart en woensdag 29 maart 2017 de handen uit de mouwen voor de aanleg van de beweegtuin op de locatie Zon & Schild. Zij verzorgde het graven de fundering en het storten van de beton en nam daarvan ook de kosten voor haar rekening.
Inmiddels zijn de toestellen geplaatst en is de beweegtuin bijna gereed voor gebruik.

 

Het Vijf-Eurodiner 2017 brengt € 2.619 op voor het Burgerweeshuis

Het Vijf-Eurodiner 2017 brengt € 2.619 op voor het Burgerweeshuis

Café de Proeverij, Bernard van Schaik als gastheer en Gé Stenger met vaste keukenstaf waren het decor voor ons 2de lustrum van het ‘Vijf-Eurodiner’. Goed doel: het 500-jarige Burgerweeshuis, met als doelproject een vakantiebijdrage voor kinderen uit een eenoudergezin.

 

Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant, 14 maart 2017: Bert Manasse: veelzijdig ondernemer

lgemeen Dagblad/ Amersfoortse Courant, 14 maart 2017: Bert Manasse: veelzijdig ondernemer

Manasse bruiste van de ideeën. Manasse was een geëngageerde man, goed onderlegd ook. Organisaties hengelden naar zijn diensten.
Manasse was wél een strenge vader; hij voedde zijn drie zonen Spartaans op. Hij was als ondernemer een drukbezet man met weinig geduld. Zoon Ronald zag hem met de jaren beduidend milder worden en veranderen in een emotionele en lieve man.

 

Project Jeugd EHBO na drie jaar gestopt, project Reanimatie Netwerk Amersfoort gestart

Project Jeugd EHBO na drie jaar gestopt, project Reanimatie Netwerk Amersfoort gestart

Helaas is het project Jeugd-EHBO, dat wij als Rotaryclub Amersfoort-Regio gedurende drie jaren van harte gesteund hebben, gestopt. Het bedrag, dat overgebleven is van het project Jeugd-EHBO, is inmiddels besteed aan de aanschaf van een AED-apparaat om Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort te steunen in haar doel om Amersfoort de komende jaren van AED's te voorzien.

 

Amersfoort Nu, 17 februari 2017: Eerste publieke AED

Amersfoort Nu, 17 februari 2017: Eerste publieke AED

De eerste publieke AED is donderdag 16 februari 2017 in Amersfoort overhandigd, geschonken door de voorzitter van de Rotaryclub Amersfoort-Regio aan de manager van de Onze Lieve Vrouwe toren, Hans van Rossum.

 

Opbrengst Oliebollenactie 2016

Opbrengst Oliebollenactie 2016

Op 31 december 2016 heeft de Rotaryclub Amersfoort-Regio een oliebollenverkoop voor het goede doel gehouden in samenwerking met Bas Mosmans en Sjors Lans van Sociëteit Amicitia. De actie stond ten dienste van "Wandelen voor Water" voor drinkwater- en sanitatieprojecten in de Derde Wereld. De opbrengst was voor Rotaryclub Amersfoort-Regio € 250 en daarmee dus € 400 voor het goede doel, dankzij de multiplier van de overheid.

 

Opbrengst "Wijn voor Water"-actie najaar 2016

Opbrengst "Wijn voor Water"-actie najaar 2016

Op 5 november 2016 heeft de Rotaryclub Amersfoort-Regio een goedverzorgde wijnproeverij gehouden in samenwerking met Geurtsen Wijnimport. De actie stond ten dienste van "Wandelen voor Water", voor drinkwater- en sanitatieprojecten in de Derde Wereld. De opbrengst was bijna € 1.400, wat met de multiplier van 1,8 van de overheid goed is voor een opbrengst van ruim € 2.500 voor dit goede doel.

 

Sponsors Kerstlichtjes bedankt!

Sponsors Kerstlichtjes bedankt!

Rotaryclub Amersfoort-Regio bedankt alle sponsors van de “Kerstlichtjes voor Water 2016”-actie op de Varkensmarkt. De opbrengst van bijna € 8.000,00 wordt door de overheid met 80% verhoogd, zodat ruim € 14.300,00 ten goede komt aan het “Wandelen voor Water”-project dat zorgt voor drinkwater- en sanitatievoorzieningen op scholen in Kenia, Oeganda en Tanzania.

 

Rouwadvertentie Bert Manasse, Rotaryclub Amersfoort-Regio, Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant 23 december 2016

RRouwadvertentie Bert Manasse, Rotaryclub Amersfoort-Regio, Algemeen Dagblad 23 december 2016

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden op 77-jarige leeftijd van onze dierbare vriend en charterlid van onze Rotaryclub B. (Bert) Manasse, Paul Harris Fellow.
Bert was vanaf de oprichting van de club in 1980 actief in vele commissies en vervulde het voorzitterschap in 1997-1998. Wij verliezen in hem een goede vriend, die zich jarenlang heeft ingezet en op zijn eigen wijze kleur gaf aan de club. Wij denken met respect en dankbaarheid aan hem terug.
Wij wensen Mieke, zijn kinderen Ronald, Danny en Maikel, hun partners, de kleinkinderen en overige dierbaren veel sterkte toe met dit verlies.

 

Amersfoort Nu, 14 december 2016: Kerstboomlicht levert geld op

Amersfoort Nu, 14 december 2016: Kerstboomlicht levert geld op

De lichtjes in de grote kerstboom op de Varkensmarkt zijn ontstoken. Al jaren houdt Rotaryclub Amersfoort-Regio een kerstlichtjesactie voor een goed doel. Dit jaar is dat 'Wandelen voor Water', waarbij schoolkinderen uit deze regio geld bijeen brengen voor drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden. De kerstlichtjesactie houdt in dat het aantal lichtjes dat gaat branden afhankelijk is van de bijdragen van zowel ondernemers als particulieren. Zij kunnen lichtjes à € 2,- per stuk sponsoren. Momenteel is de opbrengst al bijna € 8.000. De actie loopt nog door tot Kerst. De overheid steunt de actie door de opbrengst te verhogen met 80%.

 

Sponsors Kerstlichtjes 2016

Sponsors Kerstlichtjes 2016

Rotaryclub Amersfoort-Regio organiseert de jaarlijkse “Kerstlichtjes voor Water”-actie op de Varkensmarkt. De opbrengst komt ten goede aan het “Wandelen voor Water”-project dat zorgt voor drinkwater- en sanitatievoorzieningen op scholen in Kenia, Oeganda en Tanzania.
Nog niet alle kerstlichtjes zijn gesponsord, dus uw bijdrage is nog van harte welkom.
Deze ondernemers en particulieren gingen u voor.

 

8 december 2016: Kerstlichtjes officieel ontstoken

8 december 2016: Kerstlichtjes officieel ontstoken

Op donderdag 8 december hebben de dochters van Wethouder Menno Tigelaar en voorzitter van Rotaryclub Amersfoort-Regio Kees van de Vendel onder publieke belangstelling de actie "Kerstlichtjes voor Water" officieel gestart door het symbolisch ontsteken van kerststerretjes aan de voet van de kerstboom op de Varkensmarkt.

 

De impact van Wandelen voor Water. Verslag van een reis naar Kenia

De impact van Wandelen voor Water. Verslag van een reis naar Kenia

Eind oktober 2016 was Roel Linn van Rotaryclub Amersfoort-Regio namens Rotarydistrict 1570 samen met mensen van Simavi, een Rotarian uit Hilversum en een filmploeg in Kenia om de impact van de projecten in het kader van Wandelen voor Water zelf te bekijken. Een reisverslag.

 

De Stad Amersfoort, 9 november 2016: Wandelen voor Water loont

De Stad Amersfoort,  9 november 2016:  Wandelen voor Water loont

Veertien basisscholen uit Amersfoort en Leusden deden hieraan mee dit jaar tijdens de Avondvierdaagse, door met flessen water te wandelen voor schoon drinkwater en sanitair op basisscholen in Uganda, Kenia en Tanzania. Samen met de Rotaryclubs leverde het maar liefst 76.000 Euro op voor waterprojecten van Simavi en Rotary.

 

Leusder Krant, 12 oktober 2016: Tweede leven voor Leusdens schoolmeubilair

Leusder Krant, 12 oktober 2016: Tweede leven voor Leusdens schoolmeubilair

Gebruikte schoolmeubels van de Leusdense scholen De Bongerd en KLA4 gaan een tweede leven tegemoet in Ghana. Maandag 10 oktober zijn de tafels en stoelen bij Pot Verhuizingen in Amersfoort in een container geladen met bestemming de Jubilee School in Nandom in het uiterste noordwesten van Ghana. Het transport wordt mogelijk gemaakt door Rotaryclub Amersfoort-Regio en haar Duitse zusterclub Erwitte-Hellweg. Ook de Leusdense scholen betalen mee aan het transport.

 

12 oktober 2016: Schoolmeubels verscheept naar de Jubilee School in Nandom, Ghana

12 oktober 2016: Schoolmeubels verscheept naar de Jubilee School in Nandom, Ghana

Leden van Rotaryclub Amersfoort-Regio hebben op maandag 10 oktober bij Pot Verhuizingen schoolmeubels voor Ghana uitgezocht en in een container geladen. Zij zijn daarbij geholpen door een paar leerlingen en leerkrachten van de scholen De Bongerd en Kla4 in Leusden waarvan het meubilair afkomstig is.
De container is op woensdag 12 oktober verscheept. De transportkosten zijn betaald door Rotaryclub Amersfoort-Regio samen met zusterclub Erwitte-Hellweg en de twee scholen uit Leusden.

 

Opbrengst Wandelen voor Water Amersfoort 2016 definitief bekend

Opbrengst Wandelen voor Water Amersfoort 2016 definitief bekend

Op 16 september heeft de laatste Amersfoortse school zijn bijdrage geleverd aan het project Wandelen voor Water 2016 van Rotaryclubs in Amersfoort en Leusden in samenwerking met de Avondvierdaagse en Simavi. De definitieve opbrengst van het project Wandelen voor Water 2016 van Amersfoort en omstreken komt daarmee uit op € 76.843.
Daarmee komt de opbrengst van het districtsproject Wandelen voor Water van Rotarydistrict 1570 uit op € 192.885. Amersfoort en omstreken heeft dus ca. 40% van die opbrengst gegenereerd!

 

Rouwkaart Jan van de Rest

Rouwkaart Jan van de Rest

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden op 82-jarige leeftijd, op 22 september 2016, van oud-(charter)lid van onze Rotaryclub Jan van de Rest.
Jan was vanaf de oprichting op 21 april 1980 tot 25 mei 2000 lid van de club. Hij vervulde het voorzitterschap in Rotaryjaar 1990/1991.

 

Rotaryclub Amersfoort-Regio rouwt om het verlies van (charter)lid Freek van Spengler

Rotaryclub Amersfoort-Regio rouwt om het verlies van (charter)lid Freek van Spengler

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden op 87-jarige leeftijd, op 30 augustus 2016, van onze dierbare, markante vriend en charterlid van onze Rotaryclub Jhr. ir. W.F. (Freek) van Spengler.
Freek was vanaf de oprichting in 1980 lid van de club. Hij vervulde het voorzitterschap in 1983/1984 en was de laatste jaren commissaris van orde. Hij was altijd zeer betrokken en had voor iedereen een luisterend oor. In de club genoot hij groot respect door zijn altijd wijze en constructieve bijdragen. Hij nam actief deel aan de clubbijeenkomsten en ook voor doe-activiteiten stond hij altijd klaar.
We zullen hem en zijn relativerende kijk op zaken erg missen.