Sponsors kerstlichtjes bedankt!

Sponsors kerstlichtjes bedankt!

Rotaryclub Amersfoort-Regio bedankt alle sponsors van de “Kerstlichtjes voor Water 2017”-actie op de Varkensmarkt. De opbrengst van ruim € 9.000,00 wordt door de overheid met 80% verhoogd, zodat ruim € 16.300,00 ten goede komt aan het “Wandelen voor Water”-project dat zorgt voor drinkwater- en sanitatievoorzieningen op scholen in Kenia, Oeganda en Tanzania.

 

7 december 2017: Kerstlichtjes officieel ontstoken

7 december 2017: Kerstlichtjes officieel ontstoken

Op donderdag 7 december trotseerden Wethouder Wethouder Willem-Jan Stegeman en voorzitter Filip Van Eeckhoutte van Rotaryclub Amersfoort-Regio het slechte weer om onder publieke belangstelling de actie Kerstlichtjes voor Water officieel te starten door het symbolisch ontsteken van kerststerretjes op de Varkensmarkt.
De opbrengst van deze kerstlichtjesactie is voor drinkwater- en sanitatievoorziening van scholen in Kenia, Oeganda en Tanzania.

 

'Wijn voor Water'-actie Najaar 2017 brengt ruim € 3.526 op!

Wijn voor Water Najaar 2017 brengt ruim € 3.526 op!

Op zaterdag 11 november 2017 heeft Rotaryclub Amersfoort-Regio een goedverzorgde wijnproeverij gehouden bij Klooser aan de Stadsring 69 te Amersfoort met wijnen van Geurtsen Wijnimport, gevolgd door een ‘Wijn voor Water’-diner.
Het geld dat met deze actie bijeengebracht werd is bestemd voor drinkwater- en sanitatieprojecten in de Derde Wereld.

 

Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant, 1 augustus 2017, Wim van Oosterum: bescheiden, humoristische bankier

Algemeen Dagblad / Amersfoortse Courant, 1 augustus 2017, Wim van Oosterum: bescheiden, humoristische bankier

Ma maison est un bon endroit, was te lezen op zijn rouwkaart. Ofwel 'Mijn huis is een goede plek.' Wim van Oosterum, een familieman, hield als geen ander van huiselijkheid, omdat hij in zijn jonge jaren zo veel had moeten missen.
,,Hij was een integere, oprechte en betrokken man met een sterk moreel kompas, eigenschappen die hem sierden en die hem tot een gewetensvolle, degelijke en succesvolle bankier maakten", aldus Rotaryclub Amersfoort-Regio.