© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Dictee Kinderboekenweek 2018

 

X:\# Mijn Documenten\Jacq's R'ry Websites Help\Logo's\Logo's RI\RotaryMoE_RGB (3.8x3.8-res300).jpg

 

LAAT KINDEREN LEZEN!

 

ROTARY EN HET KINDERBOEKENWEEKDICTEE 2018

 

CLUBAVOND 10 OKTOBER

Enige tijd geleden heeft onze club ingetekend voor het participeren in de eerste editie van het Kinderboekenweekdictee van My Book Buddy.

Jan Terlouw, gelauwerd kinderboekenauteur en maatschappelijk betrokken, voelt zich verbonden met My Book Buddy en heeft het dictee geschreven.

Als je leert lezen, krijg je de sleutel van de bibliotheek van de wereld aangereikt. Het is een zo mooi cadeau dat je verplicht bent het aan te nemen: we hebben een leerplichtwet , aldus Jan Terlouw die hiermee het belang van lezen benadrukt.

Geletterdheid is een belangrijk aspect in de ontwikkeling van kinderen. Kansarme kinderen worden door My Book Buddy ondersteund door de leesboeken in speciale bibliotheken in de nabijheid van kinderen te brengen. Leren lezen en lezen om te leren wordt mogelijk gemaakt voor kinderen die in armoede leven, getroffen zijn door natuurgeweld of door de oorlog. Op dit moment lezen meer dan 190.000 kinderen in het leesprogramma van My Book Buddy.

Cathy Spierenburg, Founder en Director van My Book Buddy: ”Ik ben bijzonder dankbaar en er trots op dat de kennis, ervaring en levenswijsheid van Jan Terlouw op deze wijze gedeeld worden met zoveel mensen die My Book Buddy een warm hart toedragen.”

Op 10 oktober beleefden we een hilarische clubavond met het maken van het dictee, dat werd voorgelezen door oud-voorzitter Paul. Heel duidelijk sprak hij, maar toch ... het viel niet mee!