Persbericht VMBO debatwedstrijd Amstelveen 10 juni

Rotary Amstelveen Amstel organiseert voor VMBO scholen een debatwedstrijd. Dit als opvolging van de succesvolle projecten voor andere scholen in Amstelveen, met een internationaal aspect met scholen in België, en het debat tussen Amstelveense gemeenteraadleden en scholen.

Klik op de titel hierboven voor het volledige bericht...

 

Debat scholen met Amstelveense Raadsleden

Binnenkort gaan vwo-leerlingen voor de vierde keer in debat met Amstelveense raadsleden. Het gaat tijdens het Rotary Leerlingen-Raadsleden Debat om leerlingen van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College.

Op woensdag 7 oktober begint om 19.00 uur in de raadzaal van het raadhuis in Amstelveen het vierde Rotary Leerlingen-Raadsleden Debat. De leerlingenteams nemen het in drie debatrondes op tegen de teams van raadsleden. En dat belooft een spannend duel te worden. De tussenstand na de vorige drie debatten is 2 – 1 voor de leerlingen. Zal het de raadsleden dit jaar lukken om de achterstand weg te debatteren?

De jury onder leiding van voorzitter Kees van Tilburg heeft de taak de winnaar aan te wijzen en de trofee uit te reiken.
Het Nederlands Debat Instituut zal beide opponenten op 23 september nog de kneepjes van het debatteren duidelijk maken.

Supporters en belangstellenden zijn op woensdag 7 oktober van harte welkom.

De debatwedstrijd wordt in samenwerking met de raadsgriffie georganiseerd door Rotaryclub Amstelveen-Amstel.

Foto’s:
zie:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.855528977856346.1073741908.118045331604718&type=3

 

VMBO debat 2015 groot succes

Op woensdagavond 10 juni 2015 vond in de aula van Scholengemeenschap Panta Rhei voor de eerste keer het Amstelveense vmbo-debat plaats.