© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Online agenda RC Amsterdam Blauw

De activiteiten van onze club worden bijgehouden in een elektronische agenda. Handig, en vooral: altijd bijgewerkt. Het programma van de aankomende weken wordt gelijk gehouden met het programma van de programmacommissie samenstelt en wat er in LeAd staat. Je kan je via deze agenda niet aan- of afmelden, daarvoor moet je bij Mijn Attendance zijn, of de Rotary App op je smartphone gebruiken.

Je kan de agenda niet wijzigen (dat doet de secretaris), maar je weet wel wat er gaat gebeuren! Het is niet mogelijk via deze agenda je af te melden voor bijeenkomsten, dat kan alleen via LeAd of op de clubsite.


Klik hier om de agenda in je browser te zien


Wil je de agenda altijd bij je hebben en op je eigen apparaten in kunnen zien? Dan staat hieronder de instructie.

De agenda op een iPhone/iPad

Heb je een iPhone of iPad, dan kun je de activiteiten van de club (en de wijzigingen daarvan) direct terugzien in je agenda.

Ga op je iPhone naar "instellingen", kies eerst "Agenda", daarna "Accounts" en vervolgens voor "Nieuwe account".
Kies dan helemaal onderaan in het rijtje voor "Anders" en vervolgens voor “Voeg agenda-abonnement toe”.

Bij “Server moet je het volgende adres intypen: (Tip: lees hier hoe je dit adres kan kopieren…)

https://calendar.google.com/calendar/ical/ls578bboc4uaqd6c10j998rlik%40group.calendar.google.com/private-3fb632a2bcf77b3b2dcdb2fafc47ca69/basic.ics

Klaar! Eventueel kun je de omschrijving nog veranderen. Vanaf nu zie je automatisch in je agenda alle activiteiten van RC Amsterdam Blauw! Zie je hem nog niet direct terug, ga dan naar de agenda op je telefoon, klik linksbovenin op “Agenda’s” en zorg dat er een vinkje staat achter de Rotary Blauw-kalender in het lijstje ‘geabonneerd’.


De agenda op Android Smartphones

Als je de agenda aan je GMail-account hebt toegevoegd met de link boven aan deze pagina, hoef je verder waarschijnlijk niks meer te doen en verschijnt de agenda overal waar je je GMail-account gebruikt! Mocht dat niet werken, zijn dit de stappen die je kunt proberen.

Als je naar de instellingen van je telefoon gaat, dan zie je waarschijnlijk ergens een ‘google account’ ingesteld staan.

Ga op je computer naar http://calendar.google.com en log in met dat ‘google account’ dat op je telefoon ingesteld staat.
Vul vervolgens in Google Calendar linksonder bij “andere agendas” -> via het pijltje -> “toevoegen via url” de volgende URL in: https://calendar.google.com/calendar/ical/ls578bboc4uaqd6c10j998rlik%40group.calendar.google.com/private-3fb632a2bcf77b3b2dcdb2fafc47ca69/basic.ics.
Tot slot moet je dan nog op je telefoon bij ‘instellingen – agenda’ kiezen dat je ‘alle agenda's’ wilt zien.
Klaar! Vanaf nu zie je automatisch in je agenda alle activiteiten van RC Amsterdam Blauw!

Je Google agenda's op je Mac (iPhone, iPad)

Als je een Mac, iPhone of iPad hebt, en een Google account, maar je heb je Google-account (en daarme je Google agenda's) niet op je Apple-apparaat, kan je hier lezen hoe je dit kunt instellen: https://support.google.com/calendar/answer/99358

De agenda van RC Amsterdam Blauw in Outlook

Als je de agenda van de club ook in Outlook wil hebben, volg dan de instructies op https://support.office.com/nl-nl/article/Een-agenda-importeren-of-u-abonneren-op-een-agenda-in-Outlook-com-of-in-de-webversie-van-Outlook-CFF1429C-5AF6-41EC-A5B4-74F2C278E98C?ui=nl-NL&rs=nl-NL&ad=NL

Als niks werkt

Je kan altijd online de agenda bekijken:
https://calendar.google.com/calendar/embed?src=ls578bboc4uaqd6c10j998rlik%40group.calendar.google.com
En als je echt de URL met de hand moet typen, is dit wellicht de laatste optie: gebruik http://goo.gl/kTqc1, of klik een van de links en kijk wat er gebeurt. Weer er alert op dat soms alle gebeurtenissen dan gekopieerd worden naar je agenda, waarna je geen updates meer krijgt! (de URL voor Outlook legt het verschil uit).