© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

GASTCLUB VOOR WATERMANAGEMENT STUDENTE DONA GEAGEA

Amsterdam Nachtwacht hostclub voor promovenda Watermanagement Dona Geagea

Sinds oktober 2020 zijn wij hostclub voor de Libanese Dona Geagea uit Canada.
Dona doet promotieonderzoek aan de VU, waarmee ze invulling geeft aan haar beurs van de Europese Unie (de Marie Slodowska Curie NEWAVE beurs voor Global Water Governance).

Zij wordt vanuit Canada gesteund door Rotary Club of Hamilton After Five. Die club is de Global Grant Scholar-houder voor Dona.

Als hostclub nemen we als RC Amsterdam Nachtwacht (op papier) ook deel aan een Global Grant van de Rotary Foundation. RC Hamilton After Five (Hamilton, Canada) handelt alle rapportages (financieel en administratief) af.

Vanuit onze club is Hans Olykan haar eerste aanspreekpunt.

Hans vertelt: Dona Geagea is een Libanese studente met een graad in Politieke Wetenschappen en Globalisatie. Nu studeert ze met hulp van Rotary enkele maanden ‘Watermanagement’ in Amsterdam.
Afgelopen weken ben ik verschillende keren met Dona op pad geweest en heb ik haar begeleid bij haar eerste stappen in Amsterdam.
Dona is bekend met Rotaryclubs; in 2017 met Rotaryclub Charlottetown als locatie- partner voor een workshop “Jeugd en Water” en in 2020 (in Libanon) een samenwerking met Rotaryclub Baabda voor een Water Innovatielab.