Rotary Club Assen viert 80-jarig jubileum

80 jaar Rotary Assen

Rotaryclub Assen bestaat 80 jaar. Het jubileumjaar is op 2 februari 2019 geopend door burgemeester Marco Out. De club viert het lustrum met activiteiten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld toch kunnen sporten of muziek maken.

Op een feestelijke bijeenkomst met leden en oud-leden is het jubileum gevierd. Onder de vele gasten waren ook leden van de Rotary Club uit Lingen Duitsland, waarmee al ruim 30 jaar hechte banden worden onderhouden.

Assen
Rotary Assen is een actieve service club voor mannen en vrouwen van verschillende achtergrond en beroepsgroepen. Ze zijn maatschappelijk betrokken, bieden een helpende hand en werven voor goede doelen. Van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor kinderen die anders niet met vakantie kunnen gaan. Van wereldwijde poliobestrijding tot aandacht voor jonge mantelzorgers.

Oprichting Rotary Assen
Uniek beeldmateriaal uit 1939.

https://www.youtube.com/watch?v=wmfB9axRmKY

https://www.youtube.com/watch?v=0068RiXD9nk

Rotary
Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie van vrijwilligers die activiteiten oppakken voor de lokale en internationale gemeenschap. Op 23 februari viert Rotary International haar 114e verjaardag