Rotary Assen zendt shelterbox naar St. Maarten

ShelterBox naar Sint Maarten

Rotary Club Assen doneert een ShelterBox aan de slachtoffers van superorkaan Irma op Sint Maarten. ShelterBox is een internationaal noodhulpfonds dat wereldwijd voorziet in noodonderdak, warmte en waardigheid voor mensen die getroffen zijn door (natuur)rampen. Rotary Club Assen zet zich al sinds 1939 in voor goede doelen met een financiële bijdrage of door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Uniek concept

De ShelterBox is een uniek en uitermate praktisch concept. Het is helder, eenvoudig en effectief. Een transportabele, stevige maar lichte kunststof box, die iemand ook leeg kan gebruiken.

Gevuld met een ruime familietent en essentiële gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen. De boxen staan klaar om uit te delen als het echt nodig is.

Dakloos
Met deze kwaliteitstent kunnen mensen die dakloos geworden zijn door een (natuur)ramp zich weer tijdelijk redden. De box en de gehele inhoud zijn bedoeld voor eenmalige uitgifte en worden in eigendom weggegeven aan een gebruiker. Lees verder (link naar http://www.shelterbox.nl/about.php?page=9)

Idee

Begonnen als het idee van een enkele Rotarian met de steun van zijn Rotary Club in 2000, is ShelterBox inmiddels uitgegroeid tot het grootste Rotary Club project binnen de meer dan 100-jarige geschiedenis van Rotary. Lees verder (link naar http://www.shelterbox.nl/about.php?page=16)

Meer weten?
Bekijk de nieuwste ShelterBox-videos op YouTube (link https://www.youtube.com/user/ShelterBoxUK )