Symfonica in D in de Tamboer Hoogeveen

Symfonica in D- samenspeeldag voor jeugd en jongeren

Op 3 november 2018 vond de 3e editie plaats van de provinciale samenspeeldag voor jeugd en jongeren  in theater De Tamboer in Hoogeveen. Onder de naam ‘Symfonica in D’ vormden 120 jonge muzikanten een projectorkest. Er werd de hele dag in groepen gerepeteerd en aan het eind van de middag presenteerde het orkest een concert van de ingestudeerde stukken. Om 10.00 uur startte de dag met een gezamenlijke warming up voor de deelnemers. Daarna gingen de jongeren in groepen uiteen om te repeteren in niveaugroepen. Het concert begon om 16.00 uur.

Samen Muziek Maken
Deze dag is een prachtige gelegenheid voor kinderen en jongeren uit heel Drenthe die een instrument bespelen en graag eens een hele dag met anderen willen samenspelen. Leerlingen van particuliere muziekdocenten, muziekscholen en  jeugdorkesten maar ook jongeren die geen les meer hebben maar wel graag willen samenspelen kunnen deelnemen. Het gaat die dag om het samen muziek maken. Nieuw dit jaar is dat ook (leden van ) kinderkoren meedoen en een rapper. En wat is er nu mooier om samen muziek te maken en stijlen met elkaar te combineren!

Rotary club Assen
Rotarians hebben de Jeugdorkestendag mede georganiseerd en waren de hele dag aanwezig om alles in goede banen te leiden. Gedurende 2 jaar is de dag mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Cultuurfonds van Rotary Club Assen. Dat is nu niet meer nodig. Daarom zoekt Stichting Rotary Cultuurfonds Assen nu nieuwe culturele evenementen die een steuntje kunnen gebruiken. Dit particuliere cultuurfonds in Drenthe is opgericht naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de Rotary Club Assen.

Symfonica in D
Symfonica in D is een jaarlijks projectorkest voor jeugd en jongeren tot 21 jaar die een instrument spelen. Het initiatief van de Provinciale Jeugdorkestendag 'Symfonica in D' geeft Drents talent een podium en een unieke ervaring onder het motto 'Samen Muziek Maken!'. Volgend jaar wordt Symfonica in D weer georganiseerd in Assen.