Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij

NK Traditioneel Gerij -2014-

Rotaryclub Baarn Soest zorgt dat Baarnse ouderen genieten van de paarden en koetsen op de Brink

Zaterdag hebben leden van Rotaryclub Baarn Soest Baarnse ouderen uit Woon- en Zorgcentrum Santvoorde en Amaris Schoonoord naar de Brink meegenomen om het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij van dichtbij mee te kunnen maken. Omdat de route van de koetsen dit jaar niet langs de zorgcentra Santvoorde en Schoonoord voerde, hebben leden van de Baarnse Rotaryclub hun handen uit de mouwen gestoken en bewoners van de Santvoorde en Schoonoord naar de Brink gebracht, waar zij konden genieten van de schitterende rijtuigen en paarden. De enthousiaste Baarnse ouderen vonden het een geweldige belevenis om de paarden en koetsen vanaf de eerste rang te kunnen ervaren, onder het genot van ene hapje en een drankje. Na afloop van de optocht hebben de leden van Rotaryclub Baarn Soest de ouderen weer netjes naar huis gebracht.

 

Waterseminar-d1570-10-april-2014

Waterseminr 10 april 2014

Donderdag 10 april 2014 organiseerde het Waterplatform D1570 een waterseminar. Als locatie was gekozen voor het nostalgische pompstation van Vitens te Soestduinen. Een betere ambiance is nauwelijks denkbaar!

 

Wandelen voor Water in Baarn op 21 maart 2014

Artikel BC 24 maart 2014

Ook in Baarn werd gewandeld voor water. Organisatie lag in handen van de RC Soest-Baarn. Ondanks veel regen werd er door de lopers enthousiast gereageerd. Ook (?) door de ontvangst op de Brink met broodjes warme worst was alle nattigheid gauw vergeten.
(verslag uit Baarnsche Courant van 24 maart)

 

Wandelen voor Water 2014 -Soest- op voorpagina Gooi en Eemlander

Voorpagina Gooi en Eemlander, 22 maart 2014

Leek het wandelen voor water 2014, in Soest georganiseerd door de RC Baarn-Soest, letterlijk 'in het water' te vallen vanwege de enorme regenbuien die de wandelaars moesten trotseren... gearriveerd aan de finish bij het raadhuis in Soest waren allen nog even enthousiast als bij de start.

 

Ook in 2014: Wandelen voor water

Opleiding tot 'gastles-docent'

Leerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen. Zij lopen gemiddeld 6 kilometer met 6 liter water. Tijdens de sponsorloop 'Wandelen voor Water' lopen Nederlandse kinderen met rugzakjes waarin 6 liter water zit een afstand van 6 kilometer. Zij laten zich daarbij sponsoren door familieleden, kennissen etc.

 

Wandelen voor water

Project Wateroogst van RBS

Leerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen. Zij lopen gemiddeld 6 kilometer met 6 liter water. Tijdens de sponsorloop Wandelen voor Water lopen Nederlandse kinderen met rugzakjes waarin 6 liter water zit een afstand van 6 kilometer. Zij laten zich daarbij sponsoren door familieleden, kennissen etc.

 

Project WaterOogst

Waterdam in aanbouw in Konso (Ethiopië)

Het project WATEROOGST bestaat uit het bouwen van een zanddam in de administratieve eenheid Konso in het zuiden van Ethiopië.
Konso bestaat uit een etnische bevolkingsgroep van ongeveer 275.000 personen.
De zanddam die gebouwd wordt zorgt ervoor dat water gedurende de regenperiode gebufferd wordt, zodat dit water in de droogteperiode gebruikt kan worden door de lokale gemeenschap. (vergelijk het maar met een spons)

 

Koek en zopie tijdens "Vorst in Baarn"

De banken bleven leeg

We zijn zeer enthousiast over de komst van de ijsbaan. Als een nieuwe activiteit die de Baarnse leefgemeenschap extra kleur geeft en die bewoners uit dorp en regio aantrekt om hier gezellig te komen winkelen en recreëren. Daar werken de clubs graag aan mee.
In navolging van het succesvolle charity diner voor het financieren van een computerschool in Amerpoort in 2011 werken Rotaryclub Baarn Soest en Lions Drakensteijn opnieuw samen. Dit keer om mensen met een beperking te laten mee genieten van de ijspret die Vorst in Baarn biedt.

 

Charity Dinner waanzinnig succes

Uit de Gooi- en Eemlander

COMPUTERSCHOOL AMERPOORT KRIJGT OPRIT DIGITALE SNELWEG
40.000 euro voor Computerschool Amerpoort! De leden van Lions Club Baarn-Drakensteyn en Rotaryclub Baarn-Soest zijn er nog een beetje beduusd van. Afgelopen zaterdag konden zij, na een avond vol muziek, culinair genot en een spannende veiling een cheque met dit grandioze bedrag overhandigen aan de voorzitter van het bestuur van Amerpoort en de voorzitter van Stichting Vrienden van Amerpoort.

De avond was voor de ruim tweehonderd gasten en belevenis om nooit te vergeten. Na een feestelijk ontvangst door Rotary Shantykoor de Eemlandvaarders en een welkomstwoord door burgemeester Mark Röell, werden zij getrakteerd op een show met een zeer afwisselend programma: adembenemende operamuziek van Opera Per Tutti, swingende liedjes van het koor Non-Stop, meezingers van volkszanger Martin Morero en rustieke tafelmuziek van Marijke van Esch. Zanger en pianist Daan Kettelarij, een cliënt van Amerpoort, gaf daarnaast een prachtig concert waarmee hij ieders hart raakte. Veilingmeester Diederik Westerhuis wist van de veiling die daarop volgde een spannende show te maken. Hij hanteerde de hamer met verve en slaagde erin het publiek te verleiden om flink te bieden.

Met de opbrengst van de avond is het doel van het Charity Dinner - de vele mogelijkheden van moderne communicatiemiddelen beschikbaar maken voor mensen met een beperking - een stap dichterbij gekomen. Voor de cliënten van Amerpoort betekent het ontsluiten van de digitale wereld een enorme verrijking van hun leven. Ze wonen vaak op afstand van familie en vrienden en kunnen zo via e-mail en Skype contact houden. Het aanpassen van de apparatuur en de intensieve begeleiding van de cliënten maken Computerschool Amerpoort echter tot een kostbaar project. Het bijeengebrachte geld is dan ook hard nodig.

 

Comite van aanbeveling

Optredens

Het Charity Dinner kent een indrukwekkend Comite van aanbeveling, bestaande uit:
dhr. R. van Benthem RA (burgemeester van Eemnes)
Pia Douwes (internationaal musicalactrice)
dhr. A. Noordergraaf (burgemeester van Soest)
Herman van Veen (zanger en cabaretier)
drs. B. Vries (wnd burgemeester Baarn)
Jaap van Zweden (violist, chef-dirigent en muzikaal directeur)

 

Charity Dinner op 21 mei in Amerpoort

Martin Morero

Charity Dinner "Communicatie zonder beperking" voor computerschool Amerpoort.
Lionsclub Baarn-Drakensteyn en Rotaryclub Baarn-Soest hebben de handen ineengeslagen. De clubs gaan samen aan de slag om op zaterdag 21 mei een groots Charity Dinner te organiseren in het Cultureel Centrum Amerpoort te Baarn.
Het belooft een wervelende, avondvullende show te worden met optredens van o.a. Martin Morero - de beroemde zanger/acteur uit de film- en televisieserie Gooische vrouwen - , Rotary Shantykoor De Eemlandvaarders, Theater Totaal, koor Non-Stop o.l.v. Majel Lustenhouwer en mezzosopraan Mylou Mazali en bariton Wim Stolp. Mylou Mazali presenteert tevens de avond op haar eigen virtuoze wijze. Tussen de optredens door zullen de gasten een heerlijk meergangendiner vol culinaire verrassingen voorgeschoteld krijgen door medewerkers van restaurant Puur Smaeck en zal er een spetterende veiling gehouden worden.

De Lions- en Rotaryclub ondersteunen met de opbrengst van de avond de Computerschool van organisatie Amerpoort, een organisatie die professionele diensten verleent aan mensen met een beperking.

 

Opbrengst Herfsrally € 15.000

Winnende team Glerum

Rotaryclub Baarn-Soest heeft op zaterdag 30 oktober een herfstrally georganiseerd waarbij de opbrengst bestemd was voor een project in Moaranã, Belém, Brazilië. Veertig enthousiaste equipes deden mee aan de behendigheidsrit die voerde door de Veluwe en Overijssel. Na afloop van de rit maakte voorzitter Boy van Droffelaar niet alleen de dagwinnaars bekend (team Glerum), maar ook de opbrengst van de rally. Er werd – mede door de sponsoren – maar liefst € 15.000,- gescoord. De sponsoren van deze behendigheidsrit waren HLB Schippers Accountants-Fiscalisten-Juristen, Volvo Buitenweg, Stam Renault, ZVS Wegenbouw, Wim Hogeveen Manne, Drukkerij Practicum, DMO en Bouwbedrijf Van den Hengel.

 

Bezoek Bishop-Stordford 8-9 oktober

8 oktober:Historische vliegtuigen

Onze Engelse vrienden van de Rotaryclub Bishop-Stordford waren te gast. Het programma bestond onder andere uit een bezoek aan Gilze-Rijen waar we hebben genoten van oude historische vliegtuigen. Fenomenaal was de demonstratievlucht van de Spitfire met Chris Lorraine als piloot.

 

Bankjes voor de Speeldoos

Het 25-jarige cultureel centrum De Speeldoos werd verrast door Rotaryclub Baarn-Soest. Gistermiddag werd, in aanwezigheid van Johan van Leeuwenstijn, Wil de Vrey en voorzitter Boy van Droffelaar, de door de Rotarians geschonken kindertribune op (bescheiden) feestelijke wijze in gebruik genomen. Deze tribune staat in de kleine zaal, waar één keer per maand in de serie Zondagskindjes een voorstelling voor de kinderen (vanaf 2 jaar) plaatsvindt. Gisteren waren er twee (uitverkochte) voorstellingen van ‘Poep’ van Het Blauwe Huis. Het was een vrolijke slapstickvoorstelling, gebaseerd op het prentenboek ‘Over een kleine mol, die wil we- ten wie er op z’n kop heeft gepoept’. Dankzij de tribune hoefden de jonge theaterbezoekers niet bij vader of moeder op schoot, maar konden zij de voorstelling goed zien.

 

Op 22 september bezoek aan Amerpoort

22 - 22 september:bewoner van Amerpoort

Samen met de Lions gaan we op 22 september op bezoek bij Amerpoort om te zien en te ervaren hoe de bewoners leren om te gaan met de moderne communicatiemiddelen.

 

Koninginnedag op Sherpa

Een collage van een schitterende dag

Vier leden van de club (Anet, Anne-marie, Marien en Boy) werkten mee aan het feest voor de cliënten van SHERPA.

 

Grote schoonmaak geslaagd

17 - 18 april:Schoonmaak

Op zaterdag 17 april hebben leden van Rotaryclub Baarn-Soest hun handen uit de mouwen gestoken om het Baarnse Vrijheidsmonument op het Stationsplein schoon te maken. Rotary is een club waar niet alleen met de mond wordt beleden, maar waar de leden ook met acties laten zien dat ze bereid zijn om iets voor een ander te doen. Vele leden hebben met vereende krachten het monument en de directe omgeving een ware opfrisbeurt gegeven.