© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

10 september 2016: ROTARY met ouderen bij NK Traditioneel Gerij

Persbericht

Baarn, 10 september 2016

Rotary Baarn-Soest neemt ouderen mee naar NK Traditioneel Gerij

De bewoners van Santvoorde aan de Zandvoortweg zaten al klaar in de hal beneden, toen leden van Rotary Baarn-Soest hen afgelopen zaterdag kwamen halen voor het sfeervolle defilé van historische rijtuigen op de Brink. “Ik geniet hier enorm van.”

“Kom maar mevrouw, u kunt hier instappen.” Een lid van Rotaryclub Baarn-Soest helpt een bewoonster van Santvoorde zijn auto in. Andere bewoners zijn al op weg, of worden in hun rolstoel dwars door het dorp naar de Brink gereden. Daar is een gastenontvangst speciaal voor de bewoners ingericht: een eersterangs plek vanaf waar de ouderen onder het genot van een hapje en een drankje de koetsen één voor één voorbij zien komen. Ook wethouder Theo Stroo is aanwezig, onder meer verantwoordelijk voor kunst en cultuur. “Dit zijn de goede initiatieven”, zegt hij. “Het college vindt het heel belangrijk dat lokale verenigingen zich inzetten voor onze ouderen. Hun wereld wordt steeds kleiner, dit soort uitjes vergroot hun wereld weer. Verzorgingshuizen kunnen deze hulp bovendien goed gebruiken.”
Annemarie Smulders van Rotaryclub Baarn-Soest is het hier volledig mee eens. “In mijn werk als apotheker heb ik veel met ouderen te maken. Ik weet hoe zij naar dit soort evenementen uitkijken. Wij vinden het mooi om dit mede mogelijk te maken, door op zo’n dag even met een paar mensen de handen uit de mouwen te steken. Ja, want zo simpel kan het zijn.”
Terwijl de ene na de andere koets voorbij komt, de één nog fraaier dan de ander, klapt mevrouw Marianne van de Werff in haar handen. “Oh, wat is dit mooi. Ik geniet hier heel erg van. Die prachtige paarden, fantastisch. Heel erg bedankt allemaal hoor! ” Na afloop werden de bewoners weer netjes thuis afgeleverd, terugkijkend op een heerlijke dag.