© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Charity Dinner waanzinnig succes

COMPUTERSCHOOL AMERPOORT KRIJGT OPRIT DIGITALE SNELWEG

40.000 euro voor Computerschool Amerpoort! De leden van Lions Club Baarn-Drakensteyn en Rotaryclub Baarn-Soest zijn er nog een beetje beduusd van. Afgelopen zaterdag konden zij, na een avond vol muziek, culinair genot en een spannende veiling een cheque met dit grandioze bedrag overhandigen aan de voorzitter van het bestuur van Amerpoort en de voorzitter van Stichting Vrienden van Amerpoort.

De avond was voor de ruim tweehonderd gasten en belevenis om nooit te vergeten. Na een feestelijk ontvangst door Rotary Shantykoor de Eemlandvaarders en een welkomstwoord door burgemeester Mark Röell, werden zij getrakteerd op een show met een zeer afwisselend programma: adembenemende operamuziek van Opera Per Tutti, swingende liedjes van het koor Non-Stop, meezingers van volkszanger Martin Morero en rustieke tafelmuziek van Marijke van Esch. Zanger en pianist Daan Kettelarij, een cliënt van Amerpoort, gaf daarnaast een prachtig concert waarmee hij ieders hart raakte. Veilingmeester Diederik Westerhuis wist van de veiling die daarop volgde een spannende show te maken. Hij hanteerde de hamer met verve en slaagde erin het publiek te verleiden om flink te bieden.

Met de opbrengst van de avond is het doel van het Charity Dinner - de vele mogelijkheden van moderne communicatiemiddelen beschikbaar maken voor mensen met een beperking - een stap dichterbij gekomen. Voor de cliënten van Amerpoort betekent het ontsluiten van de digitale wereld een enorme verrijking van hun leven. Ze wonen vaak op afstand van familie en vrienden en kunnen zo via e-mail en Skype contact houden. Het aanpassen van de apparatuur en de intensieve begeleiding van de cliënten maken Computerschool Amerpoort echter tot een kostbaar project. Het bijeengebrachte geld is dan ook hard nodig.

Lions Club Baarn-Drakensteijn en Rotaryclub Baarn-Soest bedanken alle vrijwilligers die zich hebben ingezet en tevens de volgende sponsoren: AvéroAchmea, BanoPro, Bloemenbureau Holland, Bouwbedrijf Z.A. Overhage, Colthoff Communicatie, De Drukkerij, De Gouden Ton, Delta Lloyd, Practicum, Groene Paviljoen, Héman Verhuurservice, Nijhof Baarn, Oogappel, Plaggemars Incasso, Pronkjuweel, Puur Smaeck, Volvo Buitenweg & Ebretti Benelux en Welzorg.