© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Persbericht nà Wandelen voor Water, slotbericht

Datum persbericht: 25 maart 2017

Scholen Eemland-’t Gooi halen € 21.500 op met ‘Wandelen voor Water’

Op 22 en 24 maart 2017 hebben de lokale Rotary Clubs uit Eemland-‘t Gooi ‘Wandelen voor Water’ georganiseerd voor scholieren van basisscholen in Baarn, Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren en Soest. Mede dankzij het stralende lenteweer was de stemming opperbest. Bij elkaar haalden de leerlingen € 21.500 op voor het goede doel. Dit bedrag mocht door burgemeester Roland van Benthem van Eemnes bekend worden gemaakt aan het slot van de laatste wandeling.

Van de deelnemende scholen liepen 804 leerlingen mee uit groep 7 en 8. Startend in hun woonplaats liepen zij een route van 6 kilometer en droegen daarbij een rugzakje met 6 liter water in flessen. Vooraf hebben de kinderen een gastles gehad, waarin werd uitgelegd hoe belangrijk schoon (drink)water is en hoeveel moeite kinderen in veel derdewereldlanden moeten doen om aan water te komen. Niets werkt zo overtuigend als zelf voelen hoe zwaar dat is, al is het maar één keer. Vóór hun prestatie vroegen de kinderen hun familie, buren en vrienden om een sponsorbijdrage.

Net als vorige jaren was dit een samenwerking tussen de Rotaryclubs ‘Baarn-Soest’, ‘Blaricum-Centaurea’, ‘Huizen-Gooimeer’, ‘Laren-Blaricum’ en ‘Soestdijk’. Veel lokale sponsors leverden een bijdrage aan de actie. In Soest werden de kinderen halverwege de wandeling ontvangen in de MOLEN alwaar ze getrakteerd werden op een versnapering. In Eemnes luidde het klokkenluidersgilde uitbundig de klokken tijdens de wandeling op vrijdag. Bij het begin- en startpunt was er een feestelijke omlijsting en tot slot een trotse burgemeester, die de symbolische cheque in ontvangst mocht nemen.

De wandeling stond in het kader van de internationale Wereld Waterdag op 22 maart 2017. Door de krachten te bundelen kan de regio Eemland-’t Gooi rekenen op extra bijdragen van o.a. Wilde Ganzen en de Rotary Foundation.

Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke NGO’s (non gouvernementele organisaties) in Ethiopië, Aqua for All, MetaMeta en SEPDA (South Ethiopian People Development Association).

Zanddam nummer 5 komt eraan!

Het uiteindelijke doel van deze samenwerkende organisaties is de bouw van een vijfde zanddam en bijbehorende sanitaire voorzieningen in de provincie Konso in Ethiopië. Met de opbrengst van de acties in vorige jaren zijn de eerste drie zanddammen al gerealiseerd. Een vierde is in de maak en voor de vijfde is onlangs een locatie bepaald.

Voor de redactie:

Contact: Rotaryclub Baarn Soest. ( 06 53 13 93 72 ) Bijgaande foto’s van de wandeling kunnen wij u desgewenst separaat toesturen.