© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Startup Mentor initiatief

Startup Mentor

Powered by Rotary

Vliegende start

Met het programma ‘Startup Mentor’ helpen de Rotaryclubs in Baarn en Soest startende ondernemers met kennis en kunde om hun onderneming sneller tot bloei te brengen. Het gaat met name om de eerste fase, van het helpen bouwen aan een netwerk en het scherper krijgen van het plan.

‘Social’ en ‘tech’ als missie

Het initiatief zich op ‘Social Enterprise’ en ‘Tech’. Dat past bij de missie van de service clubs Rotary en Lions. Zeker in tijden van economische krimp is innovatie en ontwikkeling van een goed idee tot een product in de markt cruciaal voor mens en maatschappij. Mentoren zijn leden van service clubs en hebben ervaring die ze graag delen. Zij handelen vanuit een combinatie van dienen van de maatschappij en ondernemerschap. Zij hoeven er daarom ook geen vergoeding voor.

Mentoren uit veel sectoren

Willem Jongbloed en Stan Uyland, coördinatoren van de organiserende Rotaryclubs: “De kennis en ervaring binnen onze Rotaryclubs is groot en verspreid over vele sectoren. Zo is één van de criteria voor de samenstelling van een Rotaryclub dat een ieder een ander beroep uitoefent. Anders gezegd: we zijn van vele markten thuis. Ook hebben we een uitgebreid internationaal netwerk van clubs dat het leggen van contacten makkelijk maakt. Deze kennis en ervaring willen we inzetten voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het starten van een eigen bedrijf. Belangrijk daarbij is dat het bedrijf ook een sociaal doel heeft. Want dat past bij onze missie. We begeleiden nu een aantal ondernemers. Als we de matchmaking tussen behoefte en aanbod in Soest, Baarn en omgeving succesvol kunnen maken, dan kan er een olievlek werking van uit gaan voor landelijke en zelfs internationale uitrol.”

Mentor voor je groei?

Er is nog ruimte voor begeleiding van enkele start ups. Ben je of ken je een start-up die een mentor kan gebruiken? Neem dan direct contact op en ontdek de mogelijkheden:

Stan Uyland, stan.uyland@betonballon.nl, 06 33888600

Willem Jongbloed, familiejongbloed@outlook.com, Tel: 06 22376851

Kernteam

Het kernteam van Start Up Mentor bestaat uit een aantal ervaren ondernemende experts. Zij matchen de Startup met een mentor uit het netwerk en begeleiden ook zelf.

Rotary: Stan Uyland, Willem Jongbloed, Wouter Pijzel, Cees Zevenbergen, Egmont Philips, Bauke Boersma

Lions: Henk van Esch, Doortje Roemeling