© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Persbericht Wandelen voor water: ook weer in 2017

Wandelen voor Water 2017

Theo van ’t Klooster heeft samen met mede-Rotarians Gerrit-Jan Hülsenbeck en Jan van Woerkum in december 2016 een bezoek gebracht aan Ethiopië om met eigen ogen te zien hoe Wandelen voor Water bijdraagt aan de beschikbaarheid van schoon drinkwater en hygiëne. Doel van de reis was om zowel de gerealiseerde projecten te bezoeken als de beoogde sites voor Wateroogst III, IV en V te inspecteren.

Theo: “Het geeft voldoening om te zien dat onze inspanningen vruchten hebben afgeworpen. De reeds gerealiseerde waterdammen hebben de betrouwbaarheid en hygiëne van de drinkwatervoorziening sterk verbeterd. Ook heeft ons inspectieteam geconstateerd dat de (hand)pompen voor het oppompen van water goed werken. Ook kunnen de pompen worden gerepareerd door de lokale bevolking; dure externe expertise is daarvoor niet nodig. De lokale bevolking heeft de zanddammen ook daadwerkelijk geadopteerd. De gemeenschappen hebben watercommissies ingesteld die verantwoordelijk zijn voor het beheer en gebruik van de dammen. Deze commissies bestaan veelal uit vrouwen.”

Al met al is het Wandelen voor Water project een perfecte illustratie van de kracht van het Rotary netwerk. Door samenwerking tussen Rotary clubs (op dit moment 5 clubs binnen ons district alsmede RC Addis Ababa) heeft Rotary Baarn-Soest een positieve bijdrage geleverd aan de drinkwatervoorziening en hygiëne van een aantal leefgemeenschappen en scholen in Ethiopië. Door de samenwerking hebben wij tevens toegang kunnen krijgen tot aanvullende financiële middelen vanuit de Rotary Foundation en via externe partners zoals Wilde Ganzen en Aqua for All.

Bekijk hier de film. Deze geeft je een goede indruk van de inspectiereis door Theo van ’t Klooster.

Zelf iets doen voor Wandelen voor Water? Geef je dan snel op voor een gastles op een van de lagere scholen in de regio of wandel mee! De intekenlijst circuleert op dit moment.

Woensdag 22 maart 2017: Huizen, Laren, Blaricum Soest.
Vrijdag 24 maart 2017: Eemnes.