Belevingstuin

Beste Noabers van ‘t Dijkhuis in Bathmen,

Geweldig nieuws,het aanleggen van de belevingstuin bijwoon- , zorg- en dienstencentrum ‘t Dijkhuis gaat van start!

De binnentuin aan de kant van de Polakstraat gaat helemaal op z’n kop en wordt een prachtige beleeftuin voor de bewoners.. Maar ook voor de inwoners van Bathmenis daar veel te beleven. De eerste ideeën stammen al uit mei 2018. Maar nu is alles klaar om de tuin, volgens ontwerp van Irma Reinders (Consulente-d’Interni), te kunnen realiseren.

Hoe ziet de tuin eruit?

Het wordt een prachtige tuin met veel afwisseling. Zo krijgt de tuin een mooienieuwe “zonnige” boom voor de noodzakelijke schaduw en de reeds gekapte boom wordt omgevormd tot een paar mooie bankjes die in de nieuwe beleeftuin geplaatst zullen worden. Daarnaastkomt er een leuke muziektol voor wat bekende deuntjes op en rondom de nieuwe terrassen.Er komt een nieuwe volière maar wel met de als van oudsgezelligkwetterende vogels, een waterbol die heerlijk rustgevend zal klateren eneen werkkast vol met het tuingereedschap van vroeger, maar dat natuurlijk nog steeds bruikbaar is.

Composteren en pompen

Ook komt er een bladkorf voor het composteren van blad, zodat we ter plaatse weer compost gaan maken en we plaatsenverhoogde kweektafels om kruiden en groenten op te kweken.Die kunnen binnen weer gebruikt worden als er samen gekookt wordt. Een echte oude handpomp mag niet ontbreken, zodat de bewoners, net als in vroegere jaren, zelf grondwater op kunnen pompen en plantjes water kunnen gegeven. Dit alles -en nog veel meer- is straks te zienlangs leuke slingerende paadjes door een weelderigetuin waarin je kunt kijken, ruiken, proeven en voelen. Dit alles aangevuld met allerlei leuke details,zoals beelden, vogelhuisjes, een insectenhotelen nog veel meer. Kortom: het wordt een echte beleeftuin.

Hulp gevraagd!

Door de grote inzet vanuit Rotaryclub Bathmen - De Schipbeek is er al veel geld en materiaal in natura opgehaald tijdens de actie ‘Ducks4tDijkhuis’ in mei 2018. De Provincie Overijssel heeft dat bedrag nog aangevuld met als resultaat dat we nu aan de gang kunnen. We hebben echter wel de hulp nodig van vrijwilligers om dit project als een echt BathmensNaoberproject te kunnen uitvoeren. Wij schatten in dat we zo’n zes zaterdagen nodig hebben om met vrijwilligers alles op te ruimen en in te richten. Natuurlijk zullen we diverse werkzaamheden aan professionals overlaten.Zij doen dat op de tussenliggende werkdagen.

Help ons en tover de oude tuin om in een beleeftuin

Beste Bathmenaren, willen jullie ons helpen om de oude tuin om te toveren in een echte beleeftuin! Kom dan één of meer zaterdagen klussen in een ontspannen ambiance. Wij zorgen voor het noodzakelijke gereedschap alsjullie voor de handjes zorgen. Gewoon een dagje lekker samen klussen en neem gerust de kinderen mee! Zij kunnen op een speelse wijze gewoon meehelpen. Zo’n klusdag moet een feestje zijn voor iedereen. Daarom zorgt‘t Dijkhuis voor de inwendige mens, dat hoort ook bij Naoberschap.

Op de volgende dagen willen we graag met jullie aan de slag (datum aanpassingen vanwege weer en vorderingen voorbehouden):

1 februari, 8 februari, 15 februari om de tuin te ontruimen.

29 februari, 14 maart en 21 maart om de tuin op te bouwen en weer in te richten.

Op deze manier kunnen we voor onze oudere medebewoners van het dorp een prachtige beleeftuin creëren waar zij zich weer helemaal in thuis voelen alsof het hun eigen tuin van vroeger is! En laten we wel zijn, zij genieten, wij genieten! Zo’n mooie voorziening als ‘tDijkhuis, dat is ook onze trots! U komt toch ook?!

Wil je de beschikbaarheid opgeven of zijn er nog vragen, mail ons op onderstaand mailadres:

belevingstuin@hetdijkhuis.nl Graag naam, telefoon en mailadres doorgeven en s.v.p. aangeven welke datum je voorkeur heeft. Ben je ook ergens erg goed in, laat het ons dan ook weten!We houden daar graag rekening mee. Wij maken een planning om de werkzaamheden een beetje evenredig te kunnen verdelen en berichten je dan op tijd.

We zien je graag op een van onze Noaberdagen in de Belevingstuin van ’t Dijkhuis,

Werkgroep, Belevingstuin‘t Dijkhuis.