zwemmen.doc

Een duik voor het goede doel

Onze uitwisselingsstudenten haalden zaterdag 6 januari 2.700 euro op voor het internationale noodhulpfonds ShelterBox. Dat deden ze door de afstand Amsterdam- Texel zwemmend af te leggen. Niet in de zee, zoals een aantal studenten in eerste instantie dacht, maar in zwembad Vondersweijde in Oldenzaal. Omdat ze zo goed in Nederland worden ontvangen bij hun gastclubs,

-gezinnen zijn ze in hun uitwisselingsjaar ambassadeur voor ShelterBox. De studenten gingen op zoek naar clubs, vrienden en kennissen die hun actie wilden

ondersteunen.

De marathon bestond uit een estafette, individueel zwemmen en zwemmen met een vlot. Op een plezierige manier hebben de studenten een mooi bedrag opgehaald. Met dit bedrag kunnen 4 Shelterkits worden ingezet om mensen die getroffen zijn door rampen te voorzien van noodonderdak en warmte. Namens de hele groep onze dank aan alle vrijwilligers voor de organisatie van dit evenement.

Save the date Save the date Save the date Save the date

De zwemmarathon is één van de gezamenlijke activiteiten voor ShelterBox van deze groep exchangers.

Op 2 juni as organiseert de Multi District Jeugd Commissie een benefietavond voor ShelterBox. Deze avond is gekoppeld aan de Graduation/Farewellparty van de inbounds.

De organisatie zal met de exchange studenten uit 18 verschillende landen op deze avond zoveel mogelijk geld inzamelen voor ShelterBox. Op deze avond staan in Theaterzaal Kubus in Lelystad de buitenlandse uitwisselingsstudenten die na hun verblijf van een jaar in Nederland vertrekken na hun eigen land op het podium om hun persoonlijke verhaal te vertellen en zullen u vermaken met dans, muziek en cabaret.

Er zal een werelddiner verzorgd worden met eten uit diverse landen om de inwendige mens tevreden te houden. De kaarten voor deze avond kosten 15 euro p.p.

De verdere informatie en

de tickets zullen

binnenkort worden

uitgedeeld.