floreant rotary kom over de brug

Floreant’s: "Gezonde kantine" door Rotary Club Boskoop: Kom over de Brug

Ieder jaar wordt door de Rotaryclub Boskoop vaak samen met zuster Rotary Club Unna, aan het evenement "Kom over de Brug" een goed doel geknoopt. Door de verkoop van loten en een Rad van avontuur, de verkoop van scorekaarten en door samenwerking verenigingen wordt er een mooi bedrag binnengehaald voor het goede doel. Dit jaar was door voorzitter Rachid el Ousrouti de keuze gemaakt voor een facelift van de keuken van Floreant, waarbij een gezonde kantine een belangrijk doel was.

Op zaterdag 13 mei 2017 was het zover. Verenigingen, straatteams, ouders en kinderen vermaakten zich prima met de vele spelen die op het veld van Floreant stonden opgesteld. Tien Boskoopse verenigingen en straatteams streden onderling de hele dag om de Rotary Challenge Bokaal waarbij Volleybal Vereniging Timios als winnaar met de beker met de grote oren naar huis ging. Bij de individuele spelen ontvingen negen kinderen een mooie beker in de leeftijdscategorieën  tot 8 jaar, van 8 tot 10 jaar en boven 10 jaar.

Tussen de spelen door was het de Freestyler Soufiane Touzani die zeker het jonge publiek uitstekend wist te vermaken met zijn voetbaltrucs. Hij daagde de jonge spelers uit om met hem een potje te freestylevoetballen. De kinderen genoten van zijn aanwezigheid en mochten natuurlijk ook allemaal met hem op de foto.

Uiteindelijk is er voor de club een bedrag opgehaald van bijna € 8.ooo,- (incl. District Grant) waarmee de keuken onderhanden kon worden genomen. Na een gedegen voorbereiding en inventarisatie van de mogelijkheden zijn in de winterstop de werkzaamheden aangevangen. Basis voor vernieuwing van de keukenapparatuur was de bereidingswijze aanpassen, gezondheid verbeteren door de mogelijkheid en preventie tegen obesitas en diabetes in te zetten. Tevens ook de sociale ontwikkeling tussen de oosterse en westerse bereidingswijzen kenbaar te maken. Er gekozen voor een gezondere grilplaat, saladecompartiment en koeling voor een uitgebreider gezonde broodjesassortiment. Ook een slechte oven heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe. De actie maakte deel uit van een opknapbeurt van de hele kantine.

Met vele vrijwilligers en Rotary leden zijn er zaken aangepakt. Floreant is dan ook erg blij met het mooie resultaat en zijn de Rotary Club Boskoop zeer erkentelijk voor de actie ”Kom over de Brug” en het beschikbaar stellen van de gelden. We vonden het dan ook erg leuk om de opening van de gezondere en vernieuwde kantine te combineren met de nieuwjaarsreceptie, welke ook goed bezocht werd en waarbij ook diverse Rotarians aanwezig waren. Nogmaals Rotary Boskoop bedankt, namens bestuur BGC Floreant.