• Scoutinggroep Karel Doorman uit Zutphen ontvangt donatieMeer informatie
  • 25 juni 2017: Rotary Brummen organiseerde voor 2de keer Rallytoer!Autoliefhebber? Lees meer...
  • Rotary Brummen aan de slag voor een lach: CliniClowns ClubLees meer over CliniClowns Club
  • Rotary Brummen overhandigt mobiele studio aan CliniClowns
  • Rotary Brummen en CliniClowns aan de slag met Pasen
  • Rotary Brummen met de schop in de grond voor CliniClowns
  • Rotary Brummen organiseert groot benefietconcert CliniClowns
  • Rotary Brummen bezoekt en steunt VoedselbankLees meer over Voedselbank Arnhem
  • Rotary Brummen voor kinderen: ontmoeten, spelen en lachen
Rotary Club Brummen bedankt alle rally rijders voor hun bijdrage aan het goede doel!

Scoutinggroep ontvangt donatie

Scoutinggroep Karel Doorman

Lokale projecten steunen is één van de missies van Rotary Brummen Engelenburg. Daarom kwam scoutinggroep Karel Doorman uit Zutphen in aanmerking voor een donatie. Ze kregen een bedrag van 500 euro.

 

Sociale waarde

In september 2016 hielden Edwin Sprengers en Frits Eijkhoudt een inspirerende lezing over de activiteiten die de Zutphense scoutinggroep wekelijks met jongeren doet. Naast hutten bouwen en vuurtjes stoken is het sociale karakter voor de scoutinggroep erg belangrijk. De leden van de scouting leren omgaan met groepsdynamiek, leiderschapsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Om hun clubhuis te kunnen bekostigen steken zij regelmatig de handen uit de mouwen om te helpen bij bijvoorbeeld evenementen die vooral op vrijwilligers draaien. Daarnaast gebruiken ze de inkomsten voor het  bekostigen van eigen activiteiten. Scouting speelt een belangrijke rol om kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben toch deel te laten nemen aan het verenigingsleven

 

Na deze lezing groeide vanuit Rotary Brummen Engelenburg de gedachte om een financiële bijdrage te leveren aan deze scoutinggroep die goed werk doen. Als tegenprestatie werd hun gevraagd de Rotary te helpen met hand- en spandiensten bij de de rally die zij dit jaar weer gaan houden.

 

Gift

Dit greep de scouting met beide handen aan en ontvingen zij recentelijk een cheque ter waarde van 500 euro van voorzitter Ivo Brunsveld en inkomend voorzitter Henry Kluin van Rotary Brummen Engelenburg.

Persbericht

Het Rotary Leadership Institute

no


Wilt u uw kennis van Rotary vergroten dan is een cursus van het Rotary Leadership Institute de beste manier. Afgelopen voorjaar volgde een grote groep zeer enthousiaste Rotarians uit ons district de eerste RLI-cursus.
Ledenbeleid, PR en Communicatie, Jeugd, Vocational, Foundation, Succesvolle projecten, Succesvolle clubs enz. enz. verdienen ieder op zich bij veel clubs hernieuwde aandacht. Op de zaterdagen 26 oktober en 9 en 23 november 2019 vindt van 09:00 uur tot 14:00 uur de volgende cursus plaats. (Er is ruimte voor 25 deelnemers.) Je kunt je nu alvast inschrijven via p.jansen4@chello.nl
Vergeet niet even te kijken op www.rotaryleerinstituut.nl

Lees het volledige artikel op: https://tinyurl.com/yyhzlfhx

INFO

Bezoek ons op Facebook!