© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Winterconcert
Winterconcert
Sinterklaas Actie
Sint
Openbare Bijeenkomst Mentale Gezondheid Jongeren
Mentale Gezondheid Jongeren
Fundraising Dinner Ukrainian Night
Ukrainian Night
Feestelijk Onthulling Mozaiek Bank
Mozaiekbank
Aan Tafel met.....
Aan tafel met...
Duckrace (Fundraising Oekraine)
Wandelen voor water
Beroepenmarkt

Feestelijke afsluiting “Aan tafel met…”

Op zondag 14 januari werd het project “Aan tafel met…” feestelijk afgerond met een concert in de oude dorpskerk.  Met muzikale medewerking van Caroline van Eijken, Isabel Perez Asun, Lidy Geers, Kamal Hambi, Polina Nakonechnaya, Kees de Pee en Thomas Röckman werden de bijna 180 aanwezigen getrakteerd op een gevarieerd programma van klassieke muziek, afgewisseld met Spaanse en Arabische stukken.

Het project “Aan tafel met…” startte in september 2022 met als doel om fondsen te werven voor Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik (VWSB). Via de taalcoaches en de maatschappelijke coaches van VWSB werden familie recepten verzameld. Die recepten werden vervolgens getest bij de Rotaryleden thuis waarbij degene die het recept had aangeleverd werd uitgenodigd om te komen proeven, samen met zijn/haar familie en taal en/of maatschappelijk coach. “Voor mij waren deze kookavonden het absolute hoogtepunt van deze actie” aldus Rotaryclub voorzitter Aswin Menke. “Ik heb er hele leuke contacten aan overgehouden”. De recepten zijn uiteindelijk gebundeld in het kookboek “Aan tafel met…”. Na afloop van het concert werd bekend gemaakt hoeveel de actie heeft opgeleverd. De teller stond op €10.183,- maar inmiddels weten we dat door de gulle donaties van de aanwezigen en de verkoop van de laatste boekjes, de totale opbrengst nu meer is dan €11.000,-. Coördinator van VWSB Anneke Doeven, is heel erg blij met de opbrengst. “Met dit geld kunnen we weer een hoop mooie dingen doen”. VWSB begeleidt status houders drie jaar lang met het leren van de Nederlandse taal, het wegwijs maken in de Nederlandse samenleving en het vinden van werk. Het streven is dat iedereen een volwaardig, zelfstandig en financieel onafhankelijk bestaan kan opbouwen en dat lukt VWSB bijzonder goed. Komt Rotaryclub Bunnik nog met een vervolg actie? “We zijn al weer druk bezig met het bedenken van nieuwe acties voor volgend jaar.” aldus Aswin Menke. “Voor nu gaan we in ieder geval door met het houden van kookavonden en het bieden van praktische ondersteuning”. 

Slot Offensief bij Slotstad Radio

Op zaterdag 20 januari was voorzitter Aswin Menke van Rotary Club Bunnik te gast bij Slotstad Radio. Een levendig interview met vragen over het project "Aan tafel met" maar ook over de Rotary. Wat vond hij zelf van dit avontuur? "Ik vond het allemaal best wel spannend en de verschillende onderwerpen volgden elkaar snel op". "Ik kan alleen maar hopen dat ik alles naar behoren heb beantwoord." "Mijn vrouw en dochter, die stiekum live hebben zitten luisteren, waren in ieder geval blij geworden van het interview." "Dus wie ook even wil lachen, klik op de onderstaande link". "Voor mij is in ieder geval duidelijk dat praten op de radio een vak apart is." "Respekt voor iedereen die dit dagelijks doet."  

Slotstad - Terugluisteren Politiek Lokaal en Slotstad Magazine (20 januari 2024)


Er zijn nog 5 kookboeken verkrijgbaar. Geïnteresseerd? Neem contact op via het onderstaande email adres. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar VWSB. 

Voorwoord van de voorzitter

Rotary Club Bunnik

Welkom op de website van Rotary Club Bunnik. Wij zijn een enthousiast gezelschap van mannen en vrouwen met verschillende beroepen, achtergronden, leeftijden en interesses. Wat ons bindt, is de zorg voor de samenleving. In dat kader, werken we nauw samen met verschillende lokale en internationale organisaties en leveren, naast financiële middelen, ook kennis en hand & span diensten. Internationaal is Rotary waarschijnlijk het meest bekend van acties zoals “End Polio Now” en “Shelterbox” maar men herinnert zich vast ook nog wel “Actie Irak” waarbij er vanuit Bunnik acht transporten met hulpgoederen zijn vertrokken naar vluchtelingenkampen in Irak.

“Zijn Service clubs nog wel van deze tijd”, hoor ik soms roepen. Helaas moeten we constateren dat we harder nodig zijn dan ooit. Ook in Nederland. Door oorlog en klimaatsverandering zijn er veel mensen op de vlucht voor honger en geweld. Het aantal mensen onder de armoede grens stijgt en veel hulporganisaties kampen met gebrek aan vrijwilligers en geld. Naast financiële nood is ook de geestelijke nood. Doordat iedereen in zijn/haar bubbel zit verhardt de maatschappij en een hoog percentage van onze jongeren kampt met stress, vermoeidheid, onzekerheid en verslaving. De overheid kan helaas niet alles opvangen. Dus aan de slag…..

Aswin Menke

Voorzitter Rotary Bunnik. Augustus 2023

Belangstelling voor Rotary Club Bunnik?

Kijk voor meer informatie bij "Activiteiten" en "Nieuws"

of neem contact op via rcbunnik@gmail.com