Wandelen voor water 11 maart 2015

Bussumse kinderen lopen met water voor Sri Lanka

http://www.noordhollandsdagblad.nl/incoming/article27334805.ece/54f9c/ALTERNATES/w600/wateroren.JPG

Bussum, donderdag 12 maart 2015 - Zo’n 100 kinderen van de Katholieke Montessori School uit de groepen 7 en 8 uit Bussum hebben woensdag op de Franse Kampheide een sponsorwaterloop gehouden voor de stichting Kansarmen Sri Lanka. De verzamelplek was aan de voet van de Bussumse watertoren.

De kinderen liepen op de hei met 6 liter water op hun rug. Na afloop hebben ze het water afgestort in de helofytenfilter.

Met de loop werd niet alleen geld ingezameld, maar ook aandacht gevraagd voor het aanleggen van waterputten in Sri Lanka. Om de kinderen te laten ervaren hoe het is om niet de beschikking te hebben over stromend water uit de kraan, droegen ze zakken met 6 liter water mee tijdens de waterloop. Leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden moeten vaak dagelijks water halen en daar kilometers voor lopen.

Het initiatief voor de actie wordt mede gesteund door de Rotary Bussum.

Na hun 'waterloop' werden de kinderen in de watertoren ontvangen. Zij kregen uitleg hoe de bedrijven die in de watertoren gevestigd zijn werken en hoe ze met water omgaan.

Na afloop van de uitleg gooiden de kinderen hun meegezeulde water in het helofytenfilter. Gedachte daarachter was dat als je een waterloop hebt in verband met een tekort aan water op Sri Lanka, je dat water natuurlijk niet zo maar weg kunt gooien. In de watertoren wordt dit water gebruikt om het wc-water schoon te maken.

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article27334807.ece/Bussumse-kinderen-lopen-met-water-voor-Sri-Lanka