© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

NIEUWSBRIEF Juli 2016 Zuidoost Nederland (District 1550)

Mag ik me als uw Gouverneur 2016-2017 aan u voorstellen?

Peter van der Tol, lid van Rotaryclub Horst a/d Maas, daarvoor van Oosterhout-Regio en begonnen bij Rotaryclub Venlo-Land van Gelre (1987)

Met Joke, mijn vrouw woon ik in Liessel, kerkdorp van Deurne (NB), gezegend met 2 fantastische dochters die ons samen (met hun mannen) 5 kleinkinderen hebben gegeven.

Sinds december jl. gepensioneerd en sindsdien “fulltime” Gouverneur in opleiding.

Als Rotarian heb ik in die dertig jaar natuurlijk zowat alle clubfuncties gehad (vz 2008) en daarnaast heb ik in 2009 een G.S.E-team mogen begeleiden naar Florida.

Ik sta in de startblokken om te beginnen met de clubbezoeken, een paar nog deze maand en dan van September tot Maart de afronding.

Inhoud Nieuwsbrief:

1) Natuurlijk zal ik u op de hoogte houden van de zaken die vanuit ons District, ons Nederland met het uitvoeringskantoor RAN en Rotary International op me afkomen.

2) Ik heb aan alle District functionarissen gevraagd of zij over hun specialisatie in de loop van het jaar een item willen toelichten.

3) Ook u nodig ik uit om mij van relevante copy te voorzien.

4) Bijzondere zaken die ik in het jaar in ons District tegenkom.

Vacatures:

Landelijk:

Het RAN-Bestuur heeft natuurlijk ook een rooster van aftreden. Door de drukte van het afgelopen jaar is o.a. Penningmeester Wim van den Hoek een jaar langer actief geweest.

Nu zijn er 2 vacatures: Portefeuille Financiën en Portefeuille ICT.

Zie: http://www.rotary.nl/nieuws/bestuursfunctie/

District:

Voor de continuïteit zijn we op zoek naar een Districtssecretaris 2016-2019.

Daarnaast vragen wij een van u voor de functie van Redacteur Rotarian. Een maal per twee maanden landelijke redactievergadering. (Bel me a.u.b.).

COL (Council on Legislation)

De “wetgevende vergadering” van Rotary heeft zeer vooruitstrevende veranderingen aangenomen, o.a. een voorstel uit ons buurdistrict 1610. Zie: https://vimeo.com/169728720

BIJZONDERE WETENSWAARDIGHEDEN IN ONS DISTRICT

Voorzitter van Rotaryclub Nuenen is dit jaar Inge Frimout-Hei.Inge heeft een niet alledaags beroep: Harpiste!Daar doet ze wat bijzonders mee: Zij geeft harples en met haar leerlingen heeft ze een Harp-Ensemble met de mooie naam: “Blue Planet”. (www.blueplanetharp.nl ).

Haar schoonvader had een nóg uitzonderlijker beroep. Hij was de eerste Belgische astronaut!

Dat heeft haar geïnspireerd om muziek op zijn verhalen en foto’s te componeren.

Op zondag 3 juli mocht ik het concert van haar Ensemble (20 jongedames tussen de 6 en 20 jaar!) meemaken. Een prachtige start van mijn jaar! Als Rotarian kon zij het natuurlijk niet laten om na afloop de pet rond te laten gaan voor End Polio Now met een opbrengst van € 250,00!

Echtelieden Jan en Germaine van Bree zijn gedurende een korte periode van 4 dagen beide voorzitter van hun club geweest.

Germaine werd op donderdag 30 juni geïnstalleerd als voorzitter van Rotary Eindhoven-Zuid.

Jan was voorzitter van Rotary Heeze in het Rotary jaar 2015-2016, zijn “termijn” eindigde op maandag 4 juli.

Rotary voorzitterschap, “it’s family business"

Bijgaand een foto van het voorzitters duo.

Ik wens u en de uwen een heel prettige vakantie. Tot eind augustus!

Peter A.C. van der Tol

Gouverneur 2016/2017

Tel: 0653542202

www.rotary.nl/d1550/