Rotaryclub Zevenaar maakt eigen inspirerend filmpje over thema: Rotary make a difference!

In een wereld in rep en roer, wil Rotary blijven verbinden. Hoe? Door het verschil te maken. RC Zevenaar gaat dit clubjaar de uitdaging aan om 'het verschil te maken'. Want niet alleen grootheden als Einstein, Martin Luther King, Nelson Mandela en onze eigen Rotary-grondlegger Paul Harris kunnen het.
Als Rotarians kunnen wij het óók. De kunst is om het te doen én om erover te vertellen. Als startsein maakte de club een inspirerend filmpje met een even zo inspirerende boodschap. "Verschil maken zit 'm ook in hele kleine dingen. Wij durven het aan", aldus Rotaryclub Zevenaar.

Hieronder een inspirerend filmpje gemaakt door RC Zevenaar.

zevenaar

Hoe maak jij het verschil?

Dat is dit nieuwe clubjaar het centrale thema bij Rotaryclub Zevenaar. Aanleiding voor dit thema was niet zozeer het internationale Rotary-jaarthema ‘Making a difference’. Maar juist de grote onrust in de wereld. “In plaats van grenzen slechten lijken er steeds vaker en steeds meer grenzen getrokken te worden.

Denk maar aan de Mexican Wall, die Trump graag ziet. Of de Brexit van de Engelsen. Dat alles druist volledig in tegen de gedachte van Rotary”, laat programmacommissaris Frieda Tax weten. De Rotaryclub wil het tegengeluid laten horen, door het verschil te maken. “Grootheden als Martin Luther King, Albert Einstein en zelfs onze eigen grondlegger Paul Harris maakten heel duidelijk het verschil, met enorme effecten.

Maar het verschil maken zit ‘m ook in hele kleine dingen, met ook zinvolle en mooie effecten. Extra aandacht schenken aan gebeurtenissen en ontwikkelingen, iedereen kan dat. Dit jaar willen wij als Rotaryclub het verschil gaan maken. Hoe? Door het te doen en ook erover te vertellen. Storytelling dus.” Om daarmee zelf een start te maken, maakte de nieuwe programmacommissie een filmpje. Frieda Tax tot besluit: “Best spannend om ons verhaal zo uit de doeken te doen, maar we kregen zelfs de reactie dat mensen er kippenvel van kregen.

Dat geeft wat ons betreft aan dat we met dit thema een juiste snaar te pakken hebben. En hoe toevallig is het trouwens ook dat Rotary International juist dit thema als jaarthema heeft gekozen. Wij kijken al enorm uit naar alle activiteiten en sprekers dit jaar, die ook de opdracht van ons krijgen om te vertellen hoe zij het verschil maken of hebben gemaakt.”

Frieda Taks (friedataxteksten@gmail.com)