Gouverneursoverdracht D1560

Door Tonny GrimbergOp 1 juli 2016 is het gouverneurschap van Rotarydistrict D1560 overgedragen van Rinus Lauret van RC Doetinchem-Oude IJssel aan Peter Weda , vanaf juni 1993 lid van Rotaryclub Almelo met als classificatie 'verpleeghuizen' en was in 1998-1999 voorzitter van die club.

De komende en gaande gouverneur arriveerden samen met hun echtgenotes geheel in stijl onder klaroengeschal per koets met twee paarden bij het Theaterhotel in Almelo. Op de trappen van het Theaterhotel werden zij verwelkomd door een erehaag van leden en partners van RC Almelo, RC Bentheim en vele andere Rotaryclubs uit Oost Nederland.

De overdracht vond plaats in de sfeervolle ambiance van de “Oude Sociëteit” onder de regie van de nieuwe voorzitter van RC Almelo, Eleon de Haas. Aftredend gouverneur Rinus Lauret evalueerde het afgelopen jaar en Peter Weda gaf zijn visie op het komende jaar dat als thema "Rotary Serving Humanity" heeft en benadrukte het belang van Rotary initiatieven die bijdragen aan het verbeteren van onze samenleving. De volgende districtconferentie op 18 maart 2017 in het Theaterhotel Almelo zal zijn gericht op "Technologie en Zorg".

Tijdens de overdrachtbijeenkomst werden enkele PHF onderscheidingen uitgereikt.

Marleen Pater (geen Rotarian): Oprichtster ‘Bake voor Life’ – bakkerijen in Afrika met als werknemers gehandicapten. Dit was het goede doel tijdens het Foodcongres. 

Bert Elschot (Lid van RC Doetinchem Oude IJssel): Voorzitter werkgroep het Foodcongres tijdens de vorige districtconferentie heeft georganiseerd.

Fons van Dijk (Lid van RC Rozendaal-Veluwezoom: Sinds vele jaren trekker van de RYLA in District 1560.

Benedictus Benedictus (Lid van RC Nunspeet): Voor zijn inzet als secretaris van District 1560.

Rinus Lauret (lid van RC Doetinchem-Oude IJssel): Voor zijn rol als gouverneur van D1560 in de afgelopen periode.

Na het formele deel werd er gezellig nagepraat onder het genot van een hapje, drankje met op de achtergrond pianospel door Arman van Dijk. Bij het vertrek kregen alle deelnemers een aandenken mee uit Almelo.

Voor een fotoverslag klik HIER !