Discon 2018

Beste vriendinnen en vrienden,

Hoe ziet onze wereld eruit in 2050? “Geen idee, of een vaag idee, of ja daar heb ik wel ideeën bij…” Wat uw antwoord ook is, dit is de vraag waar wij tijdens onze Discon 2018 een antwoord op gaan zoeken.

Dit doe je in deze moderne tijd niet alleen vanuit een ivoren toren, maar bedenk je met elkaar. Dat is de reden dat wij u graag willen uitnodigen voor een interessante, interactieve, en belevingsvolle dag. Om samen te kijken naar dit vraagstuk vanuit het besturen in 2050, de leefomgeving in 2050, het energie en milieuvraagstuk en vanuit het leven en werken perspectief in 2050. Met vier zeer interessante sprekers. Otwin van Dijk burgemeester Gemeente Oude IJsselstreek, die in zal gaan op het besturen in 2050. Onze clubleden Nico Wissink (leefomgeving) en Otto Willemsen (energie en milieu) en Marianne Hewlett van Atos op het gebied van leven en werk in 2050.

Naast dit inhoudelijke programma hebben wij ook gedacht aan ontspanning en cultuur in het licht van onze wereld in 2050. Het innovatiecentrum ICER opent haar deuren voor ons en neemt ons mee in de wereld van drones, VR, 3D-printing en design. Ter inspiratie voor de weg naar 2050 kan er in het IJzermuseum worden stilgestaan bij de goede oude tijd en geeft het Waterbeheerteam van het Waterschap tijdens een korte rondvaart met de fluisterboot een beeld van het waterbeheer en de noodzaak hiervan in 2050.

Genoeg te beleven dus en absoluut de moeite van een bezoek!

De Discon 2018 wordt georganiseerd door RC Bergh en gehouden op 24 maart aanstaande in de DRU Cultuurfabriek in Ulft . Het programma start om 9:30 uur en eindigt op 16:30 uur. In de tussentijd wordt ervoor een lunch en drinken gezorgd.

Vanwege de te verwachten belangstelling is ons advies om u snel aan te melden via:
http://www.discon2018.nl Hier vindt u tevens alle aanvullende informatie.

Nogmaals dank voor uw belangstelling en tot snel ziens op de Discon 2018!

Vriendelijke groeten,

Voorzitter Marja Schurink

Gouverneur Rotarydistrict Paulus Jansen