© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Betekenis Rotary Thema 2022-2023

"Imagine Rotary” is het presidentiële thema voor 2022-23 dat RI-president Jennifer Jones op 20 januari onthulde. Ze vraagt Rotaryleden groot te dromen en actie te ondernemen: “We hebben allemaal dromen, maar ernaar handelen is een keuze. Stel je een wereld voor die ons best verdient, waar we elke dag opstaan in de wetenschap dat we een verschil kunnen maken.”

 

Het logo voor het thema is ontworpen door Riki Salam, een Australische kunstenaar en grafisch ontwerper die gespecialiseerd is in hedendaagse inheemse kunst, design en communicatie. Hij creëerde ook het 2023 Rotary International Convention-logo dat zal worden gehouden in Melbourne, Australië, en verbindt de twee door een gedeelde visuele taal. Betekenis van de ontwerpelementen Er zit natuurlijk een diepere betekenis achter elk element van het ontwerp. De cirkel in de aboriginalcultuur bijvoorbeeld, betekent onze verbindingen met elkaar. De stippen eromheen vertegenwoordigen mensen en er zijn er zeven vanwege de aandachtsgebieden van Rotary. De cirkel en de stippen worden samen een navigatiester - ons leidende licht. De ononderbroken lijn eronder is een zogenaamde graafstok en wordt gebruikt bij zwaar werk. En aangezien Rotary-leden mensen van actie zijn, is het een hulpmiddel om dingen voor elkaar te krijgen. De kleuren De kleuren groen, paars en wit zijn niet noodzakelijkerwijs verbonden met de inheemse cultuur.

Verkozen president Jennifer Jones vroeg de nieuwe bemanning van gouverneurs om een, twee of alle drie te gebruiken bij het aankleden voor officiële evenementen in plaats van een thema-jas te gebruiken. "Terwijl we diversiteit, gelijkheid en inclusie vieren, wilde ik dat we ons allemaal op een andere manier konden uitdrukken in wat we dragen, maar toch verbondenheid zouden hebben", legde ze uit.

Er zijn verschillende manieren om de kleuren te interpreteren: paars staat bijvoorbeeld voor polio-uitroeiing, groen voor het milieu, de nieuwste toevoeging aan onze aandachtsgebieden en wit voor vrede, onze kernmissie. Samen zijn ze de kleuren van de vrouwenbeweging, de Suffragette - een subtiele knipoog naar deze geschiedenis, zoals Jones opmerkte, aangezien zij de eerste vrouwelijke RI-president is.