© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

GESLAAGD ROTARY KINDER-BOUWDORP HEERDE

Op 16, 17 en 18 augustus organiseerde Rotaryclub Hattem-Heerde op het Van Meurspark in Heerde een bouwdorp voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Dit festijn werd al twee keer eerder succesvol in Hattem door diezelfde Rotaryclub georganiseerd.

Bij een temperatuur van rond de 30 graden meldden zich dinsdagochtend 16 augustus maar liefst 85 kinderen, onder wie ook een vijftal Oekraïense deelnemers die op Groot Stokkert verblijven. De kinderen lieten zich er door de hitte niet van weerhouden om er flink op los te timmeren, te zagen en -niet te vergeten- hun bouwwerken op een creatieve manier te verfraaien.

De organisatie lastte regelmatig pauzes in om in de schaduw het vochtgehalte weer even op peil te brengen. Natuurlijk werd er ook aan de inwendige mens de nodige aandacht besteed; De PLUS en Spikke zorgden belangeloos voor het eten, dat de kinderen zich na het harde werken goed lieten smaken.

De kinderen die meededen aan dit festijn werden aangestuurd door Rotaryleden en jonge teamleiders die zich daarvoor hadden opgegeven; het enthousiasme was aan beide zijden groot. De kinderen lieten zien dat ze meer kunnen dan achter een schermpje zitten en aan het eind van de week waren er dan ook geweldige bouwwerken te bewonderen op het terrein van het Van Meurspark. Het hout is na afloop van het festijn gratis door Lagemaat opgeruimd, afgevoerd en verwerkt.

Donderdag kwam burgemeester Jan Willem Wigger ook nog even een kijkje nemen. Hij was diep onder de indruk van de creativiteit van de bouwers! Iedereen was het erover eens: dit festijn is voor herhaling vatbaar.