© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Mediaseminar 2022

Veel belangstelling voor Mediaseminar People of Action


Bijna 300 Rotaryleden uit Nederland en Vlaanderen deden actief mee aan het People of Action Mediaseminar op 26 maart 2022 in ‘t Spant! in Bussum.

‘Story telling’ was het centrale thema van de dag. Deskundigen op velerlei terrein lieten zien hoe je een verhaal het beste kan vertellen.

NOS directeur Gerard Timmer liet zien dat nog steeds 600.000 mensen dagelijks de NOS teletekst nieuwspagina’s raadplegen. Urs Klemm, director RI, ging onder meer op de vele acties en initiatieven van Rotarians om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

Regisseurs Katinka Wals en Mireille van der Werff gaven een workshop ‘Filmen met je smartphone’ en lieten het publiek dat ook echt doen! Belangrijkste tip: altijd horizontaal filmen!

Kim Widlicki, mediaspecialist van Rotary Int. (RI) onderstreepte het belang van gebruik van social media en de keuzes die je daarin maakt (Facebook, Instagram of TikTok?).

Motivatiepsycholoog en oud gouverneur uit Vlaanderen, Koen Ringoot, vertelde over de essentie van een goed verhaal en de kracht van herhaling.

Olivier Trop, merkendeskundige, nam ons mee in de wereld van ‘branding’ en het merk ‘Rotary’. Hij legde het verschil uit tussen identiteit en imago en hoe je dat laatste kunt beïnvloeden door te laten zien wat je doet: People of Action!

Als dank kregen alle sprekers een doos met boompjes om zo ook de natuur een handje te helpen.

De presentatie van het seminar was in de kundige handen van Pieter Schut (Rotary public image coordinator) en Rutger Mazel (oud gouverneur).

DCC 1560

Peter Alers

Een fotoreportage van deze bijeenkomst te vinden op: https://www.rotary.nl/nieuws/nieuws/mediaseminarfotos/