© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Internationale Assembly 2021

                                                             

Zoals zoveel anders is dan anders in deze Corona tijd, was dit ook van toepassing op de Internationale Assembly van dit jaar. Ik heb in de geschiedenis van het evenement zitten spitten, maar heb tot nu toe geen editie kunnen vinden die is overgeslagen sinds Rotary intercontinentaal werd in 1912. Dat geeft wel aan in wat voor speciale tijden wij leven.

De IA was langer dan gebruikelijk en liep van 1 tot 11 februari. Uiteindelijk heb ik 22 Zoom sessies van 1 tot 1,5 uur bijgewoond. Variërend van plenaire onderdelen tot break-outs.

                                                                                 

 
Het jaarthema 2021-2022, Serve To Change Lives, is een mooi en alomvattend thema aangevuld met een warm logo. De aarde letterlijk op handen dragen.

Serve o Change Lives geeft bewust het woord Rotary niet weer in het thema. Het is de wens van RI en Inkomende President Shekhar Mehta dat we meer gaan samenwerken met andere service organisaties en maatschappelijke instellingen. We dienen om levens te veranderen als deel van een groter geheel.

Hoogtepunten van de Assembly waren voor mij de openingstoespraak van Shekhar Mehta en de slottoespraak van Holger Knaack. Deze twee toespraken sloten naadloos op elkaar aan, omdat ze het gehele spectrum van het strategisch plan van Rotary International behandelden. Shekar’s focus was op Impact en Reach en Holger’s focus was op Engagement en Adapt. 

Ik raad alle leden aan om deze beide toespraken te bekijken, omdat ze een heel goed beeld geven waar Rotary nu staat en welke richting voor de komende jaren wordt ingeslagen.De PETS wordt gehouden op 20 maart 2021 van 10.00 uur tot 12.00 uur (via ZOOM).

Heb je geen uitnodiging ontvangen, stuur dan een mailtje naar marja.vanrheenen@gmail.com.


  Marja van Rheenen,  DGE district 1560