Het Rotary Oranjebal Knoopgala

Rotary Hellendoorn-Nijverdal e.o. organiseert elk jaar op de avond vòòr Koningsdag, dus op 26 april, een ‘Oranjebal’. Het Rotary Oranjebal Knoopgala , wat gehouden wordt in het ZINiN theater in Nijverdal, staat dit jaar in het teken van ‘Het Knoop Gala’.

Dat is een muziekgala waar mensen optreden met een verstandelijke beperking. Dat levert een schitterend Gala op, maar tegelijkertijd maakt deze show ook een statement: mensen met een verstandelijke beperking beschikken over veel meer talenten dan menigeen denkt.

Het Rotary Oranjebal Knoopgala wordt georganiseerd in samenwerking met ‘De Instuif’.

De Instuif is een vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor mensen met een (verstandelijke) beperking uit Nijverdal en omgeving. Een 5-deelnemers van ‘De Instuif’ zijn benaderd om tijdens het Oranjebal in het ZINiN theater op te treden met een (muzikale) act waar ze goed in zijn. De deelnemers worden tijdens het gehele traject begeleid door professionele artiesten.

De deelnemers worden tot 26 april a.s. diverse keren geïnterviewd op hun woon-, werk- en/of sportplek. Ook de momenten dat ze zich aan het voorbereiden zijn op dit Knoopgala worden vastgelegd. Van dit alles worden korte filmimpressies gemaakt die tijdens het Rotary Oranjebal Knoopgala getoond worden.

Na afloop van het Knoopgala is er een spetterende afterparty met de band Mixtape. De avond zal om 24.00 uur afgesloten worden met het zingen van ‘het Wilhelmus’.

Het Oranjebal staat altijd in het teken van ‘een goed doel’. Dit jaar is dat de Stichting MARK, (Make Autism Really Known). Deze stichting heeft tot doel om de positie van mensen met autisme of een verstandelijke beperking in Afrika te verbeteren.

Op onze facebookpagina https://www.facebook.com/Rotary.hellendoorn.nijverdal.eo/ plaatsen we de actuele ontwikkelingen over de deelnemers in het Rotary Oranjebal Knoopgala.

Rotary Hellendoorn-Nijverdal e.o.

Yvon Wille-Ruijter (tel. 0624559443)

Zie voor meer info de volgende pagina’s