© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Kaas voor Kerst

Kaas voor kerst via de voedselbank!

Smakelijke kaas voor kerst, schot in de roos.

Rotaryclub Epe wil deze maand (december 2020) een steentje bijdrage aan het kerstgevoel bij stichting voedselbank Vaassen, Epe, Heerde & omg. We namen contact op met Thea van Amersfoort, voorzitter van de Voedselbank verteld Suzan Broekhuis-Smallegoor van Rotaryclub Epe enthousiast. In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

Deze mensen houden maandelijks niet genoeg geld over voor eten, kleding en andere basisbehoeften. Ook in onze gemeente zijn er gezinnen afhankelijk van voedselhulp van de voedselbank.

Op de vraag aan Thea waar Rotary zou kunnen bijdragen werd kaas als eerste door Thea genoemd. Kaas is voor onze doelgroep een luxe, zeker in deze dure maand. Dus kwamen we in actie en bieden alle voedselbank klanten een stuk vacuüm verpakte kaas aan, voor elk gezin kaas met kerst, vertelt Suzan.

In samenspraak met de leden van Rotaryclub en een betrokken ondernemer is er een snelle actie van gemaakt met dit geweldige resultaat. De kazen werden met veel dankbaarheid in ontvangst genomen.