© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Project(en) RC Enschede Zuid

Project(en) RC Enschede Zuid

Rotary Club Enschede Zuid helpt Stichting Manege het Roessingh in Enschede om het paardrijden voor kinderen met een lichamelijke beperking te kunnen voortzetten. Daarvoor dienen de stallen gerenoveerd te worden.

Om de financiële hulp mogelijk te maken organiseert Enschede Zuid jaarlijks een fundraising activiteit in de vorm van een ‘herfstparty’. In dit coronajaar kon deze niet plaatsvinden en als alternatief organiseerde de club in een handomdraai een kerstpakketten actie, die met sponsoring uit het bedrijfsleven, ruim 20.000 Euro (!) opleverde. Er werden 350 pakketten samengesteld en ingepakt door de leden, die in een oogwenk verkocht waren.

Naast manege het Roessingh zijn er ook andere projecten die steun ontvangen van Enschede Zuid: samen met de Zonnebloem worden ouderen, die in deze tijd veel minder sociale contacten hebben, verrast met een presentje en iets lekkers. Daarnaast ondersteunt Rotaryclub Enschede Zuid financieel het project ‘heel jonge moeders’ van de welzijnsorganisatie Jarabee. De jonge moeder en hun baby krijgen de financiële hulp van de Rotaryclub in de voor hen vaak moeilijke periode van hun levens.

Foto: Inpakken kerstpakketten door leden van Rotaryclub Enschede Zuid