nieuwsbrief nr. 1 - aug. 2018

Onderwerpen in deze eerste nieuwsbrief district 1560 zijn o.a.

1)

Het begint weer

2)

Met dank aan Paulus Jansen

3)

Be the Inspiration

4)

End Polio Now

5)

Conventie

6)

Water

7)

Ons district

8)

Discon 2019

1. Het begint weer

Een nieuw Rotary jaar. De voorzitter in de clubs en veel functies binnen Rotary worden jaarlijks gewisseld. Het Rotary wheel is een sterk symbool voor onze organisatie.

Vanaf 1 juli ben ik dan gouverneur na een mooie gouverneurswisseling waarbij velen uit het district aanwezig waren.
Met een voorbereiding van ruim 2 jaar ben ik vol goede moed om nu werkelijk inhoud aan de functie te geven.
Ik hoop daarmee in ons district inspiratie te kunnen achterlaten ter bevordering van de Rotary gedachte.

2. Met dank aan Paulus

Mijn voorganger, Paulus Jansen, is voor zijn grote inzet voor het district in het afgelopen jaar tot Paul Harris Fellow benoemd.

Hartelijk dank Paulus! Je hebt het geweldig gedaan.
Jouw thema dienstbaarheid heeft veel losgemaakt in de clubs en het blauwe buigende beeld staat een ieder die het gezien heeft nog voor ogen.

3. Be the Inspiration

Het komende jaar proberen we binnen het wereldthema ons steentje aan de samenleving bij te dragen. We laten zien wat we doen en wat we doen doet er toe, kleine of grote acties, lokaal of elders.

Ik roep op om vooral naar buiten te treden met onze acties. Denk aan de landelijke actie “Rotary helpt”. De site is voor ons te gebruiken om onze projecten te tonen. Mensen buiten Rotary kijken er naar, zien waar Rotary voor staat en raken onder de indruk. Daaronder zijn dan waarschijnlijk nieuwe leden te rekruteren.

Ga er op uit en zoek ze op.
Laten we er voor zorgen dat we onderdeel van de gemeenschap zijn, betrek je omgeving bij je acties en maak zo ambassadeurs voor het goede dat Rotary doet in de wereld.

Het maandthema Ledenwerven is op deze manier ook aan de orde geweest. Door te laten zien wat we doen worden we aantrekkelijk voor potentieel nieuwe leden.

4. End Polio Now

Op 23 oktober a.s. wordt een bijenkomst georganiseerd in het kader van Polio de wereld uit. We komen in de Flint in Amersfoort bij elkaar om te horen en te praten over de strijd tegen Polio.
Het gaat heel goed maar we moeten nog wel zeker een paar jaar volhouden.

Binnenkort ontvangt iedereen een oproep in de mail om deel te nemen. Laat zien dat we voor totale uitroeiing van Polio staan. Kom ook naar De Flint!

Ondertussen is de bollenactie ook weer van start gegaan. Doe ook mee en probeer zoveel mogelijk pakketten te verkopen. Neem er dan zelf weer een paar voor in de tuin of op het balkon. Veel makkelijker dan overhouden en veel beter voor het goede doel. De opbrengst wordt verdriedubbeld door de Bill Gates Foundation en dat betekent jaarlijks een aanzienlijk bedrag! Voor meer informatie kun je kijken op http://www.endpolionowtulp.nl

5. Conventie

Volgend jaar kun je van 1 tot 5 juni naar de Internationale Conventie in Hamburg. Ik heb nog niemand gesproken die niet onder de indruk was van een bezoek aan een Conventie. Het is inspirerend, je ziet nog eens iemand, je spreekt elkaar als je met een eigen clubje gaat en je “doet aan Rotary”.

Een geweldige ervaring en nu echt in de buurt. De reiskosten zijn het probleem niet meer. Aanmelden voor december is goedkoper.

Huur een bus met de club en je hebt een club happening waar je nog jaren over praat. Lustrum te vieren? Doe het in Hamburg.

Opgeven kan via www.riconvention.org

6. Water

Op 7 september a.s. is er een bijeenkomst in Delft waar we met deskundigen praten over de mogelijkheden om in de wereld waterveiligheid te bevorderen en drinkwater aan te bieden. Voor allen die geloven in een betere wereld een must om mee te praten. Zie op de site.

Inschrijven  voor de gratis deelname voor deze workshop via de volgende link:

https://www.un-ihe.org/registration-form-rotary-workshop-7-september

7. Ons district

Het district vervult een taak in het coördineren van activiteiten en het regelen van opleiding, samenkomst en ondersteuning van de gouverneur. Per regio zijn er Regio Gouverneurs. We beschikken over RLI trainers. Zij dragen kennis uit en leren ons om die kennis verder te verspreiden.

In het district zijn we op zoek naar enkele leden die clubs in hun ledenbeleid willen ondersteunen. De District Leden Commissie zorgt er voor over de informatie te beschikken die volop voorhanden is en draagt deze uit aan de clubs die behoefte hebben aan een actualisatie van de aanpak van hun ledenaanwas. Belangstellenden kunnen zich bij mij aanmelden.

Om zelf een bijdrage te leveren aan het districtsbestuur kun je in de regio Stedendriehoek, Veluwezoom, of Achterhoek als Regio Gouverneur aan de slag. Als je voorzitter bent geweest en ook mensen buiten je eigen club wilt ontmoeten draag dan je steen bij aan het districtsbestuur. Praat eens met me over wat je kunt doen en ik zal dan vertellen hoe leuk het is om met elkaar die kar te trekken.

Wil je nog een stapje verder, overweeg dan nog eens serieus of het districtsgouverneurschap iets voor jou kan zijn. Met opleidingstrajecten in Nederland, ergens in Europa en in San Diego (California) ben je na twee jaar beslist in staat om deze ontzettend leuke taak op je te nemen. Je moet voorzitter van je club zijn geweest en wel wat tijd beschikbaar hebben. De inspanning als inkomend gouverneur vraagt ook al aardig wat tijd en als DG ga je natuurlijk de clubs bezoeken. De feedback die je krijgt maakt het absoluut de moeite waard. Het sollicitatie reglement staat op de district site.

Bel je me voor een afspraak om het te bespreken?

8. Volgende maand

Analfabetisme als wereld thema

Discon 2019

Save the date: 16 maart 2019 De Staart, Apenheul, Apeldoorn

De Rotary is groener dan we denken

 

Hartelijke groet,

Wim Bénard

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Rotary International en bent ingevoerd in LEAD.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Volg uw district op:

facebook-logo

DG Wim Bénard: Tel. 06 - 22483083
Mail: wcmbenard@gmail.com