Fiets mee voor 'het Vergeten Kind'!


 

                          
                       OP ZONDAG 29 SEPTEMBER 2019
             ORGANISEREN 10 ROTARYCLUBS VOOR DE EERSTE KEER
            FIETSTOCHTEN DOOR DE MOOISTE STUKJES VAN HET GOOI.

Er zijn voor die dag 4 tochten uitgezet. Er is een tocht van 15 kilometer (bestemd voor families met kinderen). Deze tocht brengt u over de heide en door de schilderachtige dorpjes Laren en Blaricum. 
Met een beetje geluk kunt u een schaapskudde met herder(s) tegenkomen en loslopende wilde runderen (Schotse Hooglanders en Charolais runderen). Kortom; voor iedereen wat wils.

De tocht van 40 kilometer is meer voor gevorderden (en/of grotere kinderen). De route leidt u langs nog meer oude dorpjes en bezienswaardigheden in het Gooi en een stukje langs De Vecht.

Ook is er een tocht van 70 en 120 kilometer voor de prestatiefietsers. Deze toer gaat door de gehele Gooi- en Vechtstreek. De start en finish zijn op de locatie ’De Groene Afslag’ met een mooi terras voor een hapje en een drankje.

De Groene Afslag te Laren
Zoals gezegd starten en eindigen we bij ’De Groene Afslag’, een ontmoetingsplek waar enthousiaste mensen samenkomen met het doel te streven naar een circulaire economie en een duurzame toekomst.
Deze locatie is ligt vlakbij de A-1 (afslag no. 8) en is eenvoudig te bereiken. Er is ook voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Vanaf de locatie fietst u zo de heide van het Goois Natuur Reservaat op.

Doel: Het vergeten Kind
Dit alles doen we met maar één doel en dat is ’Het vergeten kind’. In Nederland wonen te veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen.
Daarnaast richten ze zich ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie.

De opbrengst van de fietstocht gaat geheel naar een specifiek project van Het Vergeten Kind, namelijk de bouw van het Hotel Heppie Almere. Een grote, liefdevolle plek waar zorgen, angst en verdriet plaatsmaken voor nieuwe herinneringen, zelfvertrouwen en nieuwe vriendjes. Zodat ook zij weer kunnen dromen van een mooie toekomst.

Wij hopen u op zondag 29 september te verwelkomen voor een gezellige en sportieve prestatie. Met uw deelname aan dit nieuwe initiatief kunnen we er met elkaar een succes van maken, jonge mensen helpen en starten met een jaarlijks terugkerend evenement. De groene loper ligt voor u uit!