Rotary Nieuwsdag 16 november '19

RLI VIERT 10-JARIG BESTAAN MET ROTARY NIEUWSDAG


RLI, het Rotary Leadership Institute, bestaat dit najaar tien jaar in Nederland.
Reden voor een feestje, op 16 november, waarbij de laatste ontwikkelingen binnen Rotary centraal staan.

RLI is een trainingsinstituut voor Rotarians, opgezet door Rotarians. Het heeft als doel om per district meer kennis te delen over de activiteiten die er buiten de eigen club in Rotary spelen. Dat gebeurt in de vorm van workshops, waarbij interactiviteit in de vorm van het uitwisselen van eigen ervaringen, een belangrijk onderdeel is.
Wat zijn succesvolle projecten? Hoe zit jeugduitwisseling in elkaar? Wat kun je doen met vocational service of Rotary Foundation? Hoe gaan wij om met ons imago?
Op drie zaterdagochtenden komen al deze onderwerpen en meer langs, waarna een feestelijke afsluiting volgt met oorkonde en pin.

RLI is tien jaar geleden begonnen in ons District Midden-Nederland onder leiding van Stan Tempelaars (RC Vianen-Vreeswijk) en Rein Scheper (RC Leusden c.a.). De club is zodanig gegroeid dat binnenkort in alle zeven districten in Nederland in te schrijven is. Voor meer informatie hierover zie de website.

Tijdens de Rotary Nieuwsdag op 16 november in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort komt een aantal elementen van RLI terug: organisaties en Rotaryclubs tonen hun succesvolle projecten, die anderen wellicht op een idee brengen.
Wim Leerman uit België vertelt over de huidige strategie van Rotary International en Chris Wells, Rotaracter uit Engeland behandelt het jaarthema ‘Rotary Connects the World’. Op zijn geheel eigen komische wijze, waarmee bezoekers aan de conventie in Hamburg onlangs al kennismaakten. Meer informatie