Youth Service in ons district

Informatie voor de clubs

Clubs kunnen een jongere sponsoren voor een Short Term of Long Term Exchange.

Short Term
Voor Short Term worden er weinig eisen aan de club zelf gesteld. Aanmelding dient echter wel via de club te gebeuren. De kosten voor deelname aan een programma liggen bij de deelnemers zelf.

Long Term
Voor Longterm (dus jaaruitwisseling) gelden wel regels. Een jongere sponsoren voor een jaar betekent ook dat de Rotaryclub een buitenlandse jongere terugontvangt voor een jaar.
Dat betekent inspanning van de club zelf om deze jongere te huisvesten De kosten voor het uitzenden zijn best hoog, voor onder meer de reiskosten, rondreis in gastland, zakgeld.
Er staat wel een financiële tegemoetkoming tegenover die door de MDJC (Multi District Jeugd Commissie) wordt betaald. Zie de presentatie, sheet 11

Voor alle mogelijkheden en de voorwaarden, verwijzen we je graag naar de landelijke pagina, waar leden en geïnteresseerde jongeren zich kunnen aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 26 september.

Is jullie club geïnteresseerd in de mogelijkheden die de Avenue Jeugd jullie kan bieden? Een van onze commissieleden is natuurlijk altijd bereid om tijdens een clubavond langs te komen om hierover meer te vertellen!
Neem dan contact op met commissievoorzitter Lucien Schram.