Coachng Ryla 2020

 

 


INFORMATIE VOOR COACHES TIJDENS HET MANAGEMENT GAME

Ryla 2020, hèt leiderschapsweekend voor jonge mensen, komt er weer aan.

Het Ryla-weekend is een intensieve training voor ambitieuze jongeren. Al bijna vijftien jaar is het RYLA-weekend een vast en zeer succesvol programma van ons district Midden-Nederland. Het zal in 2020 plaatsvinden van vrijdagavond 28 augustus tot en met zondagmiddag 30 augustus 14.00 uur in Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn.


De training bevat voor de deelnemers het herkennen van eigen management- en leiderschapsstijlen en deelname aan een zeer realistisch Management Game.
Honderden kinderen en bekenden van Rotarians hebben alle jaren de kans benut om verder te komen bij het ontwikkelen van hun talenten. Elke keer opnieuw tonen zij durf om hun eigen grenzen op te zoeken, gesteund door tientallen Rotarians uit de meeste clubs uit ons district. Onder het motto “Toekomst in Contact met Ervaring” wordt dan voor alle betrokkenen zichtbaar en tastbaar waartoe Rotary in staat is.

HET MANAGEMENT GAME

Op zaterdag wordt met behulp van zo’n 70 Rotarians een Management Game gespeeld.
Rotarians en hun partners, vrienden of collega’s kunnen deelnemen. De Rotarians spelen belangrijke rollen als Raden van Bestuur, Ondernemingsraden, journalist en vakbondsbestuurder. Een enkeling speelt geen rol, maar dient als opvang voor deelnemers, die het zwaar hebben. Allen begeleiden de deelnemers door het spel heen met het doel om ze zoveel mogelijk profijt te laten hebben van hun ervaringen tijdens de dag.
Dat kan vanuit alle beroepsgroepen, ook zonder bedrijfskundige achtergrond. Levenservaring en leidinggevende en/of coachende ervaring zijn de belangrijkste eigenschappen.

WAT WORDT ER VERWACHT?

- Aanwezigheid op 29 augustus van 8.15 tot 18.30 uur, liefst ook nog bij het diner.
- In de Game actief zijn als lid van de Raad van Bestuur, lid van de Ondernemingsraad, het doen van interventies of deelnemers opvangen;
- In alle rollen coach zijn van de deelnemers om hun talenten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen;
- Een positieve instelling;
- Het leuk vinden om met jonge mensen om te gaan;
- Op positieve wijze feedback geven.

Voorbereiding
Over de inhoud van de Management Game wordt vooraf geen informatie verstrekt aan zowel deelnemers als Rotarians.
De RYLA-commissie geeft op de zaterdagmorgen, voor de game begint, een uitgebreide briefing over de inhoud van de Game en de verschillende rollen en taken.

Tijdsinspanning
Van jou wordt verwacht dat je de hele dag, vanaf 8.15 uur aanwezig bent. Een dagdeel meedoen heeft geen zin. Deelname aan het diner aan het eind van de dag wordt zeer op prijs gesteld, vooral door de deelnemers. Dat is altijd een mooi moment om met de deelnemers terug te kijken op de -voor allen- leerzame dag.

ZIJN ER KOSTEN AAN VERBONDEN VOOR DE ROTARIANS?

De Rotarians zijn de gehele dag de gast van RYLA. Voor de deelname aan het diner vragen wij een vergoeding van € 25.

KUNNEN ROTARIANS OOK OVERNACHTEN OP DE LOCATIE ZONHEUVEL?

Ja, dat kan. Zowel vrijdag als zaterdag zijn er een aantal kamers beschikbaar. Dat kan bij de aanmelding worden opgegeven.
Voor de overnachting rekent Zonheuvel een gereduceerde prijs van € 60,- per nacht, die ter plaatse moet worden voldaan.

Via de button onderaan deze brief kun je je aanmelden. Denk eraan dat iedereen, die mee wil doen aan de game, zich apart moet inschrijven. Bij aanmelding kan je opgeven of je een voorkeur voor een rol hebt. De commissie zal hiermee rekening houden, maar zal uiteindelijk bepalen welke rol je toebedeeld krijgt.

We kijken weer uit naar een fantastische dag voor zowel de deelnemers als jou als Rotarian.

CONTACT

Marion V. van den Brink
Voorzitter RYLA

Mobiel: +31 (0)6 30 159 946
E-mail: Brinkd1570@gmail.com
Website: www.rotary.nl/d1570/ryla/

 

X:\# Mijn Documenten\Jacq's R'ry Webteam\4 Mijn projecten\Ryla\2019\Aanmelden.png