Over Ryla

 

RYLA Rotary Youth Leadership Academy

In een notendop is het RYLA-weekend een cursus waarin wij jonge en ambitieuze mensen met behulp van didactische methodes trainen. We doen daarbij tegelijkertijd een beroep op hun creativiteit, standvastigheid en oplossingsgerichtheid. Deze vaardigheden trainen wij met behulp van een op waarheid berustende case en een mini cursus onderhandelen.
We brengen dus letterlijk ‘de toekomst in contact met ervaring’.

Opzet en doel RYLA

Ontwikkeling van leiderschapscapaciteiten van jonge mensen staat centraal in het Rotary Youth Leadership Academy-programma (RYLA) dat meestal op districtsniveau wordt georganiseerd.

Aan de hand van een door Rotary opgezet managementspel proberen Rotarians bijvoorbeeld de managementkwaliteiten van deze jonge mensen verder te ontwikkelen.

De wisselwerking tussen ervaring en jeugdig enthousiasme levert inspirerende weekenden op. Veel deelnemers zijn na afloop zeer enthousiast. De RYLA-weekends worden in een samenwerking tussen Rotary en Rotaract georganiseerd.

Wie kan er aan RYLA mee doen?

De managementtraining is bedoeld voor mensen in de leeftijd van 22-28 jaar die nog studeren (MBO+, HBO - Academisch) of die aan het begin (ca. 2 jaar werkervaring) van hun carrière staan en affiniteit met management hebben.

De coaches vormen Raden van Bestuur en Ondernemingsraden. Zij leiden de deelnemers door het spel heen.