© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

RYLA WEEKEND

Het Rotary Youth Leadership weekend is terug,
open voor inschrijvingen! 

RYLA is een Rotary-activiteit waarbij jonge mensen van 20 tot 26 jaar gedurende een intensief weekend uitgedaagd worden via inspanning en ontspanning hun leiderschapscapaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. 

Al meer dan vijftien jaar is het RYLA-weekend een vast en succesvol programma van Rotary District Midden-Nederland. Helaas kon het programma wegens Covid de afgelopen twee jaar niet doorgaan. 
Maar we zijn terug: op 1-3 april 2022 organiseren we een RYLA-weekend waarbij we – inhakend op het thema van onze gouverneur – inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel hebben staan! 

Hoe werkt het? 

In een notendop is het RYLA-weekend een intensieve leiderschapstraining voor jonge en ambitieuze mensen. De kern van het programma is een case uit het bedrijfsleven waarin een beroep gedaan wordt op hun creativiteit, standvastigheid en oplossingsgerichtheid. 

Deelnemers worden in de rol van dagelijks bestuur van een bedrijf geplaatst en geconfronteerd met in- en externe bedrijfsproblematiek. Ethische vraagstukken, persoonlijke dilemma's en actuele ontwikkelingen dwingen de deelnemers een plan te maken, waarbij ze rekening moeten houden met de uiteenlopende eisen van de Ondernemingsraad en de Raad van Bestuur die gevormd worden door Rotarians. 

Hoe kunnen Rotaryclubs en Rotarians bijdragen? 

Dat kan op twee manieren: 

  1. De RYLA-organisatie doet een beroep op clubs om deelnemers aan te dragen. Er is plaats voor 48 jongeren. 
  2. Daarnaast zoeken we 58 Rotarians (de “coaches”) die door diverse rollen in en rondom de case een unieke ervaring voor deze jongeren creëren om hun grenzen op te zoeken, feedback te krijgen en ervaringen te delen.  
Meer informatie op deze pagina