© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Madelon Walraven: 'richt je op één focusgebied'


Madelon tijdens de installatie van Coen Hoenkamp.

DEI, GSB, KSB*. Afkortingen die sinds juli gesneden koek zijn voor Madelon Walraven, de nieuwe secretaris van District D1570. Een gedreven HR-professional die haar sporen in Rotary heeft verdiend. In haar nieuwe rol is ze het komend jaar de rechterhand van gouverneur Coen Hoencamp. 

Madelon (54) was tien jaar geleden één van de mensen van het eerste uur van de Blaricumse Rotaryclub Centaurea, een vrouwenclub. ‘Toen we daarmee begonnen, ontplofte er van alles op social media’. Inmiddels is de opwinding wel voorbij. Madelon: ‘Dat is wel gekanteld. Iedereen ziet het nu positief en we vieren dit jaar ons 10-jarig jubileum’. 

Over haar club spreekt ze met groot enthousiasme. ‘Een club met veel diversiteit. Van begravenisondernemer, kunstenaar tot plastisch chirurg. Met veel daadkracht en echte onderlinge verbondenheid waardoor je samen iets kunt doen met en voor de gemeenschap. We hebben het Midwintervuur tot een jaarlijkse traditie in het dorp weten te maken. Hiervoor in de plaats is nu de pubquiz gekomen waaraan ook weer het hele dorp mee kan doen’. 

In haar secretarisrol kwam Madelon terecht via haar activiteiten voor de Gooise Rotarykring. Iedere Rotaryclub is anders en door in gesprek te gaan met elkaar kun je van elkaar leren.
Madelon: ‘Wat ons bindt is de gedachtegang achter Rotary: People in Action. We gaan aan de slag met maatschappelijke topics. Of dat nou Plastic Soup is, Diversiteit of Empowering Girls’ .

Het secretariswerk voor het district kost uiteraard tijd – buiten de meetings om zo’n halve dag in de week, maar bij de keuze dat te doen geniet ze steun van haar partner én dochter Noor. Madelon: ‘Er ligt een goede professionele structuur vanuit Rotary. Omdat je het goed wilt doen, kost dat tijd, maar die maak ik er graag voor vrij. Daar krijg ik zelf ook energie van!’ 

* DEI: Diversiteit, Equity (gelijkwaardigheid), Inclusie - GSB: Groot Staf Beraad - KSB: Klein Staf Beraad