Maandbrief Gouverneur Aug-September '19

 


 

Dag Rotarians!

INTRODUCTIE

Op 29 juni ben ik geïnstalleerd als Gouverneur van ons district Midden-Nederland op de Wijngaard Hoog Beek & Royen te Zeist. Een project van mijn eigen Club Zeist waar ik sinds 2011 lid van ben met als classificatie Natuurbescherming.
Meer informatie.

 

SSD:Users:nelsangers:Pictures:Foto's-bibliotheek.photoslibrary:resources:proxies:derivatives:52:00:5209:UNADJUSTEDNONRAW_thumb_5209.jpg


En na deze snoeihete dag volgden nog vele hete dagen!
Het zomerprogramma brak aan: clubcarrousels, huiskamerbijeenkomsten, excursies etc.
Verrijkend en leuk!
Fellowship in een mooi jasje: dat is ook Rotary.


HET ROTARYJAAR 2019 - 2020 IS AL WEER IN VOLLE GANG.

Als Gouverneur van jullie district wil ik jullie graag meenemen in een jaar waarbij drie dingen veel aandacht zullen krijgen.

Flexibilisering: wat maakt een Rotaryclub een Rotaryclub?
De definitie van een Rotaryclub is helder: ‘een club mensen vanuit verschillende beroepen en netwerken die iets goeds willen doen voor de wereld’. De manier waarop dat gebeurt, is vrij.

Vitaliteit: een actieve club met veel projecten en waarin iedereen de handen uit de mouwen steekt, is aantrekkelijk voor alle leeftijden.

Oftewel we zijn People of action.

Zichtbaarheid: laat zien wat je doet en treed er trots mee naar buiten.


MEER KENNIS, MEER ROTARY

Ook dit jaar weer veel activiteiten in ons district. Ik hoop op een grote opkomst.
Wanneer je behoefte hebt aan specifieke opleidingen neem dan met mij contact op. We zijn van plan om voor de specifieke functionarissen kennisbijeenkomsten te organiseren. Laat ons je behoefte weten!21 september
1 oktober

14 november
16 november
21 november


Landelijke Jeugduitwisselingsdag in Woerden
Seminar Vocational in Kesteren
Seminar Nieuwe Leden in Nieuwegein
Rotary Nieuwsdag in Amersfoort
Foundation Seminar


Speciale aandacht vraag ik voor de drie-daagse leergang die het Rotary Leerinstituut (RLI) ook dit jaar weer organiseert op: 2 en 23 november en 11 januari. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.
En we vieren 10 jaar RLI in Nederland op 16 november: de Rotary Nieuwsdag.
ZICHTBAARHEID
Dit jaar nemen we als inzet om de activiteiten van Rotaryclubs meer zichtbaar te maken in het kader van “People of Action”.
De District Communicatie Commissie, waar het Webteam deel van uitmaakt, is op dit moment druk bezig met het uitwerken van de mogelijkheden om jullie grotere clubactiviteiten met een regionale uitstraling een beter zichtbare plek te geven op de districtsite.

Als mooi evenement van ‘People of action’ vind je hier het verslag van het Wandelweekend van RC Soest-Baarn.


SSD:Users:nelsangers:Pictures:Foto's-bibliotheek.photoslibrary:resources:proxies:derivatives:55:00:552a:UNADJUSTEDNONRAW_thumb_552a.jpg


SSD:Users:nelsangers:Pictures:Foto's-bibliotheek.photoslibrary:resources:proxies:derivatives:55:00:551d:UNADJUSTEDNONRAW_thumb_551d.jpg
Ondersteuning van vlaggen en banners etc. nodig voor je evenement?

Elke Gouverneur is uitleenpunt van divers promotiemateriaal. Dus dit jaar bij mij: Gramserweg 83 in Austerlitz!
Hiermee ook de oproep om de juiste logo’s te gebruiken. Haal de juiste logo’s op in het downloadcenter (wel inloggen)GETIPT DOOR DE GOUVERNEUR

In elke Nieuwsbrief zal ik een clubactiviteit onder de aandacht brengen als inspiratie voor jullie.
Dit keer de ‘Gooise verhalenwedstrijd 2019’ waar ik aanwezig mocht zijn bij het bekend maken van de winnende verhalen. In een mooi boekje zijn 14 verhalen gebundeld, zie website.

Rotaryclub Naarden-Bussum organiseert al zestien jaar de Gooise Verhalenwedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 van scholen uit de regio. Doel is de bevordering van taalontwikkeling en via de onderwerpkeuze ook om kinderen zich te laten verplaatsen in leeftijdsgenoten in andere culturen. De leerlingen schreven op hun laptops een verhaal dat aansluit bij een tentoonstelling over Zuid-Afrika, die in de herfst in het Nederlands Vestingmuseum te zien zal zijn.SSD:Users:nelsangers:Pictures:Foto's-bibliotheek.photoslibrary:resources:proxies:derivatives:52:00:52c3:UNADJUSTEDNONRAW_thumb_52c3.jpg


 

Veel plezier met al jullie activiteiten en bijeenkomsten komende periode. Ik hoop dat alles vooral goed ‘zichtbaar’ zal zijn voor ons en de buitenwereld!
Rotarymensen zijn ‘People of action’

Hartelijke groet,

Nel Sangers
Gouverneur 2019-2020
Mail: DG2019-2020@rotary-d1570.nl