Maandbrief februari 2019

MacHD:Users:baukeboersma:Documents:Rotary D1570 DG 2018-19:logo's:Samen_sterker_details XXXXs.png
MAANDBRIEF

FEBRUARI 2019

MacHD:Users:baukeboersma:Documents:Rotary D1570 DG 2018-19:logo's:be the inspiration.png

 

VOORWOORD


Tijdens mijn gouverneursbezoeken presenteren onze Rotaryclubs hun activiteiten en hun prachtige projecten voor mooie en relevante doelen. Het gaat om kleine en grote projecten, fundraise projecten of met z’n allen “handen uit de mouwen” projecten.

Ook dit jaar zal tijdens de Districtsconferentie aandacht gegeven worden aan bijzondere, succesvolle, nieuwe of vernieuwende clubprojecten. En dit jaar reiken we daarom de DOM-award, vernoemd naar de Domtoren in mijn woonplaats Utrecht, uit voor een project.
Wil je met jullie project mee dingen naar deze DOM-award stuur dan mij dan een berichtje.

Er zal een voorselectie gemaakt worden waarna drie tot vijf projecten een korte pitch mogen doen tijdens de Discon 2019.
De aanwezige Rotarians beslissen uiteraard mee.

Ik kijk uit naar alle aanmeldingen en wens jullie veel succes de komende maand en heel graag tot ziens op een van de clubbijeenkomsten.


MacHD:Users:baukeboersma:Documents:Rotary D1570 DG 2018-19:Discon 2019:Dom Award:domtoren utrecht.JPG

2. DISTRICT CONFERENTIE 2019


MacHD:Users:baukeboersma:Desktop:Discon 13 april 2019.png

Tijdens de Discon op 13 april a.s. zullen we o.a. aandacht besteden aan vrijwilligerswerk als Rotarians maar ook hoe we millennials en young professionals aan Rotary kunnen binden. De uitnodiging met het programma en de inschrijving volgt snel.
Na afloop van de districtsconferentie is er gelegenheid om het militair museum te bezoeken.

3. VAN LONDEN NAAR HAMBURG


Jaarlijks stapt Rtn Edwin Velarde, van RC Westlake Village, Californië op de fiets naar de jaarlijkse conventie. Dit jaar zal hij van Londen naar Hamburg fietsen. Hij doet dit als diabetespatiënt en als bestuur lid van de Rotarian Action Group (RAG) die zich bezighoudt met de Diabetes.
Op zaterdag 25 mei komt hij nabij Roosendaal ons land binnen waar hij door meerdere Rotarians wordt onthaald. Daarna fietst hij door naar Scheveningen.

Op zondag 25 mei zal hij vanuit Den Haag via Gouda en Utrecht naar Amsterdam fietsen. Het zou leuk zijn als we Edwin met een grote groep fietsende Rotarians door een deel van ons District 1570, bij voorbeeld van Gouda naar Utrecht, kunnen begeleiden en hem een warm welkom geven.
Meld je dan aan via rotary.fietstocht@gmail.com.


Op maandag 27 mei is door RC Zwolle een symposium over Diabetes georganiseerd.
Meer weten over Edwin en zijn fietstochten

4. ROTARY SCHOLARSHIPS IHE DELFT


Sinds 2012 zorgt Rotary voor Scholarships bij IHE Delft, dé wateruniversiteit van Nederland maar ook van de hele wereld. Jaarlijks komen studenten uit de hele wereld naar Delft voor een masteropleiding.
Sinds 2015 is er ook een master over water en vrede, want helaas is water ook vaak een oorzaak van strijd.
Deze studenten zijn allemaal al actief op het gebied van water in hun eigen land. Na hun studie in Delft keert 97% terug naar hun land van herkomst.
In hun land worden zij ook ondersteund door een lokale Rotaryclub die ook betrokken is bij de selectie van deze studenten. De studieresultaten van de Rotary Scholars liggen hoger dan de resultaten van de reguliere studenten.
De financiering van deze Rotary Scholarships verandert maar door bijdragen van de zeven Nederlandse districten, bijdragen van clubs aangevuld met Global Grants en donaties van enkele betrokken Rotarians is het programma voor komende twee jaar gedekt.

6. AANVRAGEN DISTRICT GRANTS


Ook dit jaar is er weer de gelegenheid om een District Grant aan te vragen voor projecten van de clubs. Doe dit wel voor 1 april aanstaande.
Kijk voor het aanvraagformulier en de voorwaarden op de website van het district https://www.rotary.nl/d1570/foundation/grants

7. RYLA 2019 EN KANDIDATEN
De inschrijving via de website loopt goed, maar er is nog ruimte voor kandidaten.

Er zijn bij de commissie ook kandidaten bekend die helaas nog geen sponsorclub hebben.
Dus wil jouw club iemand sponsoren voor deze Ryla laat dat dan s.v.p. even weten aan de voorzitter van Ryla, Marion van den Brink die jullie in contact brengt.

8. PRINSES MAXIMA CENTRUM VOOR KINDER ONCOLOGIE


MacHD:Users:baukeboersma:Documents:Rotary D1570 DG 2018-19:Prinses Maxima Centrum:opbrengst actie:Rotary_Thermo_februari.png


Zoals inmiddels gebruikelijk kan ik ook in deze maandbrief weer een nieuwe stand melden over de actie voor het Prinses Maxima Centrum.

Inmiddels hebben 24 clubs in totaal € 41.145, = toegezegd en/of reeds betaald.


Wederom hebben enkele clubs uit solidariteit een bedrag over gemaakt. Dat is de spirit van “samen werken, samen sterker”.

We gaan ervan uit dat er nog meer clubs mee gaan doen zodat de stand op bijgaande thermometer de komende maanden nog zal gaan stijgen.

Tijdens de District Conferentie op 13 april 2019 zullen we het uiteindelijke bedrag bekend maken en aan het Prinses Maxima Centrum overhandigen.

De Voorzitter van de Raad van Bestuur, mevrouw Diana Monissen zal de Rotary bijdrage voor het beweegcentrum in ontvangst nemen.
Ambassadeur van het Prinses Maxima Centrum, oud-patiënt en zangeres Lisanne Spaander zorgt voor een muzikaal intermezzo.

9. SECRETARIS GEZOCHT


De Ryla commissie is dit jaar vernieuwd en een nieuwe ploeg doet dit met veel inzet en betrokkenheid. Helaas heeft de commissie nog geen secretaris.
Mocht je het leuk vinden om als penningmeester een bijdrage te leveren aan de Ryla, stuur dan een mail aan de voorzitter Marion van den Brink, Brinkd1570@gmail.com

10. PAUL HARRIS SOCIETY


De Paul Harris Society (PHS), genoemd naar de oprichter van Rotary, is opgericht om Rotarians en anderen de mogelijkheid te bieden jaarlijks een vast bedrag aan The Rotary Foundation (TRF) te schenken.
Leden van de PHS doneren per jaar $ 1.000 aan The Rotary Foundation, in termijnen of in één keer.
De donatie gaat of naar het 'Annual Fund', of naar het ‘Polio Plus Fund’ of naar goedgekeurde Global Grants, zoals bijvoorbeeld de IHE Scholarships of eigen Global Grant projecten.
De giften aan de PHS zijn fiscaal aantrekkelijk en aftrekbaar voor de belasting.
Voor meer informatie over de Paul Harris Society, klik

11. WATERSEMINAR


De locatie voor het landelijke waterseminar op 11 mei a.s. is bekend. We zijn te gast in het gebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht. We maken gebruik van het LEF Future Center van Rijkswaterstaat, een inspirerende omgeving om nieuwe ideeën te horen en te ontwikkelen.
Dit pand is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Mocht u met de auto komen dan is P+R Westraven naast de deur.
Het belooft een interessant seminar te worden met bijzondere sprekers op een mooie locatie. De definitieve uitnodiging met het programma en de inschrijving zal in maart a.s. aan alle leden worden verstuurd.

12. LEDENADMINISTRATIE (LEAD)


In de meeste clubs zijn de bestuurssamenstellingen voor het Rotaryjaar 2019-2020 inmiddels bekend.
Een dringend verzoek aan de club secretarissen om deze bestuurders en de clubfunctionarissen in te voeren in LEAD.

13. TOT SLOT DE KALENDER 2019


23 maart
5 – 7 april
13 april

11 mei

1-5 juni


District Assembly / PETS

RYLA
District Conferentie 2019
Nationaal Militair Museum, Soest
Waterseminar 2019
LEF Future Center Rijkswaterstaat, Utrecht
Rotary Convention, Hamburg


Hartelijke groet,
Bauke Boersma
Gouverneur 2018-2019
Tel. 06 - 28202525
Mail: secretariaat.gouverneur.201819@gmail.com


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Rotary International en bent ingevoerd in LEAD.


Volg uw district op:

acebook-logo

MacHD:Users:baukeboersma:Documents:Rotary D1570 DG 2018-19:logo's:be the inspiration.png