Pieter Schut nieuwe voorzitter RLI Nederland

Oud-gouverneur Pieter Schut (RC Naarden-Bussum) is de nieuwe voorzitter van het Rotary Leadership Institute (RLI) Nederland. Hij  volgt Rob Klerkx (RC Houten) op, die voorzitter a.i. was,  die weer de opvolger was van Rein Scheper (RC Leusden). Net als Rein was Pieter vanaf het begin in 2009 (als trainer) bij RLI betrokken.

 

Het Rotary Leadership Institute is een wereldwijde organisatie van Rotarians die trainingen organiseren met als doel de kennis over Rotary te vergroten.

RLI Nederland is begonnen in ons district Midden-Nederland en sinds begin juli zijn nu ook de districten Oost Nederland D1560 en Zuidoost Nederland D1550 officieel aangesloten.

 

Pieter: “Mijn taak wordt om de acquisitie naar de verdere uitbreiding van RLI in Nederland  aan te pakken. En daarnaast het curriculum te bewaken alsmede de samenhang, promotie en de continuïteit”.

 

Naast Pieter Schut bestaat het bestuur uit Katinka Wiertz (Secretaris, RC Lopikerwaard) en Nanning van der Hoop (Penningmeester, RC Houten Castellum). Rob Klerkx (RC Houten, trainer) en Sjoerd Barends (RC Naarden-Bussum, webmaster) zijn als adviseur bij het bestuur betrokken. Hetzelfde team blijft ook verantwoordelijk voor de organisatie van de trainingen in ons eigen district. De trainingen voor dit Rotaryjaar staan in de agenda voor de zaterdagen 4 november, 25 november en 13 januari en vinden plaats in ‘t Veerhuis in Nieuwegein. Binnenkort meert hierover op www.rotary-rli.nl

 

Foto: Rob Klerkx (links) feliciteert Pieter Schut met zijn benoeming tot voorzitter van RLI Nederland.